-->

28. november 2013

Emirates kommer neste høst (ubekreftet)


Emirates skal være på vei til Oslo (foto: Airbus 330-200, Wikipedia)
I følge flere kilder Osloairports.com har vært i kontakt med, skal det nå være klart for flyselskapet Emirates inntog på Gardermoen, men dette er ikke offisielt bekreftet. Selskapet som har base i Dubai, i De forente arabiske emirater, skal etter det vi kjenner til starte opp sin nye rute 1. august neste år.Går alt etter planen, letter første maskin fra Oslo lufthavn klokken 12:55 den 1. august neste år, med kurs for Dubai, den største byen i De forente arabiske emirater.
annonse


Flyselskapet Emirates har vært i samtaler med ledelsen på Oslo lufthavn om en ny direkterute mellom Dubai og Oslo. Det ble også bekreftet tidligere i høst av informasjonssjef Joachim Westher Andersen på Oslo Lufthavn.

- Vi har vært i løpende kontakt med dem over lang tid, og de har vært her på befaring, kunne Westher Andersen opplyse. Partene har også møttes senere, blant annet under et "rutetreff" i USA.

OSL-ledelsen har ikke lagt skjul på at de ønsker seg flere direkte-langruter, og ute i den store verden anses det norske og skandinaviske fly-markedet som voksende og spennende.

- Alle markeder er gjenstand for kontinuerlige vurderinger, er alt Vice President Flight Operations Support hos Emirates, Robert Everest, vil si om saken.
Stockholm fikk sin Emiratesrute så sent som august i år, selskapet flyr også til København.

Hvis alle avtaler med Oslo lufthavn kommer på plass blir det daglige avganger fra Oslo, trolig med fly av typen Boeing 777-300ER. Avgangstiden fra Oslo er satt til 12:55 og flytiden er på 7 timer. Emirates vil fly Oslo - Dubai i konkurrase med Norwegian, som denne vinteren opererer ruten tre ganger i uken.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene
No instrument approach procedure established for this webpage
om oss   nettsidekart