-->

29. november 2013

Norwegian refser anonyme kilder i Luftfartstilsynet


Foto: Norwegian
- De skaper unødig usikkerhet for våre kunder, sier Norwegian - som garanterer at ingen passasjerer vil stå uten fly fra julaften.
Dagens Næringslivs (DN) torsdagsutgave meldte at Norwegian har fått en søknad om lisens i retur fra irske luftfartsmyndigheter - en lisens selskapet må ha i boks innen julaften dersom de vil unngå at langdistanseflyene blir stående på bakken.
DN viste til anonyme kilder i Luftfartstilsynet i Bodø.
annonse


Lisensen er under behandling Nå tilbakeviser både Norwegian og irske luftfartsmyndigheter i alle fall noe av innholdet i artikkelen.

"We can comment that a routine AOC assessment of the subject applicant remains on-going. However, we can also confirm that the application has not been refused on any occasion and is currently being processed", skriver Donal Handley i Irish Aviation Authority i en epost til avisa.

Ifølge kommunikasjonsdirektør i Norwegian, Anne-Sissel Skånvik, var det det irske tilsynet som på eget initiativ ønsket å presisere sakens fakta etter DN-artikkelen torsdag.

Garanterer at passasjerene får fly
Skånvik tolker uttalelsen som at prosessen med å behandle søknaden om ny lisens i Irland går sin gang - og at ingenting tyder på at lisensen ikke vil være på plass innen julaften.

- Vi har ikke fått andre signaler fra det irske tilsynet, enn at det går som planlagt. Derfor kan vi ikke være med på spekulasjonen om at flyene kan bli stående på bakken fra julaften.

- Men dersom lisensen ikke er klar, har dere ikke lov å fly, er ikke det riktig?

- Det vil i så fall være snakk om noen dager, ikke noe langvarig. Vi synes uansett det er å dra det altfor langt å si at flyene da må stå på bakken. Vi skal sørge for at folk kan få resie i jula også. Dette er en unødvendig storm i et vannglass, sier Skånvik til DN.no på telefon fra Barcelona der Norwegian åpnet en ny rute i dag, torsdag.

Hun vil ikke gå inn på hvordan Norwegian vil klare å få passasjerene på vingene uten lisens, men garanterer at det vil skje.

- Vi skal finne løsninger på det, lover kommunikasjonsdirektøren.

Refser det norske Luftfartstilsynet
Samtidig legger hun ikke skjul på at Norwegian er alt annet enn fornøyd med at kilder i det norske Luftfartstilsynet i Bodø har snakket med DN om lisensen selskapet venter på fra Irland.

- Man må jo nesten stille spørsmål ved motivene til disse anonyme kildene.

- Hva kan motivene deres være?

- Det vet jeg faktisk ikke. Jeg synes det er veldig merkelig. Hvis de har noe å formidle, hadde det vært greit å gjøre det i full åpenhet. At anonyme kilder bidrar til å skape unødig usikkerhet for våre kunder, er veldig uheldig, avslutter Skånvik.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner

om oss   kontakt oss   facebook   twitter   instagram   nettsidekart
Vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene
No instrument approach procedure established for this webpage