-->

7. november 2013

Over 2 millioner fløy over Gardermoen i oktober


 Gode oktobertall fra Oslo lufthavn (foto: Espen Solli/ OSL AS)
Trafikkstatistikken for oktober viser at stadig fler flyr over Oslo Lufthavn. I oktober fløy 2 086 066 passasjerer over Oslo Lufthavn, en oppgang på 3,2 % i forhold til samme måned i fjor. Totalt i 2013 har passasjerveksten på Oslo Lufthavn vært på 3,9 %, og før årets to siste måneder har allerede over 19,5 millioner passasjerer reist over Oslo Lufthavn.

- Vi er selvfølgelig godt fornøyd med at økningen her på Oslo Lufthavn fortsetter, sier administrerende direktør Nic. Nilsen.
annonse


Mest punktlig – igjen
De gode passasjertallene kommer samtidig med at FlightStats.com for tredje måned på rad kåret Oslo Lufthavn til Europas mest punktlige lufthavn, med en punktlighet på 88,67 % i oktober. Dette til tross for at et av Norges største byggeprosjekter er i full sving på flyplassen.

En oversikt over alle direkterutene fra Oslo lufthavn finner du her

- Det er utfordrende å ha tilnærmet normal drift når vi bygger ut i det omfanget vi gjør. At vi klarer å ha både passasjerøkning og samtidig best punktlighet i Europa forteller meg at vi har kompetente og lojale medarbeidere som står på for at vi skal lykkes. Det er jeg som leder naturlig nok meget godt fornøyd med, avslutter Nilsen.

Mest økning utenlands
Det er rutetrafikken til utlandet som øker mest, med en oppgang på 6,1 % i forhold til oktober i fjor. Rutetrafikken innenlands økte med 2,2 %.

Oslo-Trondheim er fortsatt den ruten med flest passasjerer, hele 193 632 passasjerer reiste på strekningen i oktober, opp 3,9 % fra i fjor. Oslo-Bergen, Oslo-Stavanger og Oslo-København følger på plassene bak, og Oslo-København økte med 5 % i forhold til oktober 2012. Som i september er det Oslo-London som har den største økningen, med 6,3 % målt mot fjoråret, og totalt i år har oppgangen på Oslo-London vært 9,5 %.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart