-->

21. november 2013

Widerøe vurderer en Bergensrute fra Rygge


Widerøe vurderer en Bergensrute fra Rygge (Widerøe)
Flyselskapet Widerøe vurderer i første omgang en rute mellom Rygge og Bergen.
Mandag ble det kjent at det danske flyselskapet DAT forlater Rygge 22. desember. Da forsvinner samtidig innenriksrutene til Stavanger, Bergen og Trondheim.Avgjørelsen til danskene kommer litt overraskende da spesielt ruta til Bergen har hatt et oppsving i høst.
annonse


I den forbindelse har DAT satt inne et fly som tar nærmere 70 passasjerer.

Denne utviklingen gjør at Widerøe finregner på kostnadene ved å starte opp flyginger til og fra Moss Lufthavn Rygge.

– Vi ser både på hva det koster oss både kortsiktig og i et lengre perspektiv.

Ifølge Richard Kongsteien kan det i første omgang være aktuelt å starte opp en rute mellom Rygge og Bergen, i følge moss-avis.no.

Har kapasitet
Mens det tidligere har vært problemer med tilgang på flymaskiner, skal Widerøe ha noe ledig kapasitet. som eventuelt kan benyttes.

Widerøe har i mange år hatt en rekke ruter fra Sandefjord Lufthavn Torp. Da Norwegian trakk seg ut av Rygge, flyttet flyselskapet samtidig over til Torp.

Konkurransen mellom flyselskapene på blant annet Bergen og Trondheim har gitt Torp nærmere 60.000 passasjerer i året. Det er en dobling sammenlignet med den tiden hvor Widerøe opererte alene.

Svar neste uke
For Moss Lufthavn Rygge er det viktig å få en rask avgjørelse fra mulige selskaper som er interessert i å overta etter DAT.

– Vi kommer med en tilbakemelding innen en uke, lover Richard Kongsteien.

Styreleder Svein Hurlen er tilfreds med interessen fra Widerøe, som nylig er solgt ut av SAS-konsernet til norske interesser.

Han er imidlertid spent på om det er andre flyselskaper som kommer på banen.

Braathen tilbake til Norge?
Malmö Aviation med Braathen-familien som eier, har tidligere antydet et ønske om å etablere seg i Norge. I Sverige har det stor suksess med ruter til Bromma i Stockholm.

– Vi er arbeider kontinuerlig med å se på og vurdere potensielt nye linjer. Som det ser ut i dag, ligger nok ikke vårt hovedfokus på noen snarlig oppstart for operasjoner inn og ut av Rygge. Hva som kan skje på lengre sikt er det for tidlig å ha et klart bilde på, sier administrerende direktør Knut Solberg i Malmö Aviation til SA

Svein Hurlen mener uansett det ville ha vært en fjær i hatten for Rygge å få med det norskeide selskapet på laget.

Norwegian hadde innenriksruter på Rygge fram til 2. januar 2012. DAT hadde på tidspunktet allerede overtatt Stavanger. Bergen og Trondheim ble åpnet uken etter. To år etter snart gått. Nå gir også danskene seg.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart