-->

9. desember 2013

Nå er SAS igjen i rute


SAS er punktligst igjen (SAS Group)
Bjørn Kjos & co. har den siste tiden kunnet skilte med å være mer punktlige enn konkurrenten SAS. Men slik var det ikke november.
Statistikk fra Flightstats viser at Norwegian landet 84,66 prosent av sine flyvninger som planlagt i perioden. Det er en nedgang fra 91,84 prosent måneden før.
Samtidig øker SAS sin punktlighet fra 88,99 prosent i oktober til 89,12 prosent i november.
annonse


Informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS mener at det er «litt merkelig» å kommentere forbedret punktlighet etter en uke der selskapets drift har blitt rammet av utfordringer knyttet til været, men gleder seg likevel over oppturen.

- Når vi selv har kontroll på tingene, viser vi at vi er i god fremgang, sier han til E24.

Johansen forteller at selskapet fokuserer knallhardt på punktlighet, og skryter av samarbeidet med Avinor og lufthavnene.

- Vi måles i klassen over de største flyselskapene, og til tross for at vi i Norge har utfordringer knyttet til vinterværet klarer vi oss godt i konkurransen. Avinor fortjener honør - de legger mye energi i at dette skal være bra, sier han.

- Ikke fornøyd
Av 11.573 Norwegian-flyvninger var 8,97 prosent forsinket (15-29 minutter), 2,74 prosent veldig forsinket (30-44 minutter) og i 3,63 prosent av tilfellene var forsinkelsene mer omfattende. 0,31 prosent av Norwegians flyvninger ble kansellert.

Til sammenligning var 6,59 prosent av SAS-flyvningene forsinket, 1,92 prosent veldig forsinket og 2,37 prosent omfattende forsinket. 0,86 prosent av SAS sine flyvninger ble kansellert.

- Vi har levert jevnt over svært god punktlighet i hele år, så novembertallene er vi nok ikke helt fornøyd med, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til E24. Han forteller at selskapet har et mål om å levere 90 prosent punktlighet.

- Her er det bare å brette opp ermene og jobbe knallhardt for å komme tilbake på det nivået som kundene forventer av oss. Dårlig vær har dessuten påvirket punktligheten i november og det kan vi som kjent ikke kontrollere - selv om vi gjerne skulle ønske det, sier Sandaker-Nielsen.

Sandaker Nielsen understreker også at selskapet er i verdenstoppen når det gjelder fravær av kanselleringer.

- Vi har en regularitet på 99,7 prosent, hvilket er veldig bra, sier han.

Ny Malmö-opptur
Begge de to «norske» selskapene kommer i november et godt stykke ned på listen over de mest punktlige selskapene i Europa, som toppes av Las Palmas baserte NAYSA foran Braatheneide Malmö Aviation.

SAS måles i tillegg mot de største selskapene på verdensbasis, og kommer der inn på en respektabel åttendeplass.

Oslo Lufthavn noterer en avgangspunktlighet på 87,08 prosent i november, og er med det 14. mest punktlig av de europeiske flyplassene.
www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart