-->

17. desember 2013

Ryanair med ny Bolognarute - og kutter andre


Ryanair lanserer ny rute fra Rygge til  Bologna
Ryanair åpner en ny rute fra Moss lufthavn Rygge til Bologna.
Selskapet vil fly to ukentlige avganger fra Østfold neste sommer, til det som er "hovedstaden" i regionen Emilia-Romagna. Byen ligger ved foten av Appenninene i Nord-Italia.


Første april letter den første Ryanairmaskinen fra Rygge til Bologna i Italia, to ukentlige avganger er planlagt, hver tirsdag og lørdag.
annonse


Bologna er en universitetsby i Italia, og et viktig næring- og jernbaneknutepunkt. Byens universitet ble grunnlagt i 1088, og er således Europas eldste. Universitetet har rundt 100.000 studenter.

Bologna er kjent for mat og for sin politikk, og er nå ansett å være en av de mest attraktive byene i Italia. Likevel har de største turiststrømmene gått til de mer glamorøse og berømte naboene som Firenze, Venezia og Milano. Dette gjør at du får en enda mer autentisk italiensk opplevelse ved å fly til Bologna.

Byens politikere har også vært flinke til å ta vare på byens særpreg, og Bolognas vakre sentrum er godt bevart og vedlikeholdt. Det betyr at du kan fly til Bologna og ta livet med ro, for du kommer til å oppleve vakker arkitektur og flotte severdigheter uten å måtte stresse rundt etter enkeltattraksjoner midt i en strøm av turister.

Bologna Guglielmo Marconi Lufthavn ligger ca. 6 km nordvest for Bologna by, og ca 200 km sør-øst for Milano. Flyplassen er oppkalt etter Bolognas innfødte Guglielmo Marconi, en italiensk elektroingeniør og nobelprisvinner.

Også kutt
Mens Bologna er på vei inn på rutekartet, forsvinner sommerrutene til Barcelona Reus, Cagliari, Düsseldorf Weeze, Rijeka og Århus ut. Det samme med helårsruta til Frankfurt Hahn, den får trolig følge av Kaunasruta.

Det irske flyselskapet er midt inne et omfattende flyskifte. Det gjør at selskapet neste år disponerer færre flymaskiner i påvente av nye som er bestilt.

Et annet forhold som påvirker rutenettet fra Rygge, er satsingen på innenriksfly i Italia. Dessuten satses det kraftig i eget hjemmemarked, Irland, hvor Ryanair har bidratt til bortfallet av en turistskatt. For å få flykabalen til å gå opp, har det irske selskapet gjort omfattende omprioriteringer.

Fra Torp forsvinner trolig rutene til Barcelona Girona, Bremen, Milano Bergamo og Zadar.

Ryanair ser ikke bort i fra at det kan komme to sommerruter på Rygge, uten at dette er bestemt ennå, redaksjonen holder en knapp på Lisboa og Praha.

Oppdatert 17.12.13 kl. 21:32


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av en KI-tjeneste fra OpenAi,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart