-->

16. desember 2013

Ryker disse Ryggerutene?


Enkelte ruter kan forsvinne fra Rygge neste sommer
Moss lufthavn Rygge får trolig færre passasjerer neste år, rundt regnet 10%, hvis planlagte ruter ikke kommer på rutekartet i 2014.
Årsaken er at Ryanair reduserer antallet flyruter. Det endelige sommerprogrammet fra slutten av mars er ikke endelig fastlagt.


Flere i faresonen
Mye tyder på at seks destinasjoner ikke kommer tilbake. Det gjelder rutene til
annonseAarhus, Kaunas, Frankfurt Hahn, Düsseldorf Weeze, Cagliari og Rijeka er fortsatt ikke lagt ut og er i faresonen, skal vi tro sa.no.

– Men vi er lovet flere nye, spennende og typiske steder for sol og varme. Så totalbildet blir ikke så alt for galt. Flyplassdirektør Pål Tandberg tror mye vil være avklart denne uken. Vi venter hver dag på å høre nærmere fra ledelsen i Ryanair. Men vi er forberedt på at ruter ikke kommer tilbake neste sommer.

Dette er dagens rutetilbud på Rygge

Har færre fly
Det irske flyselskapet er midt inne et omfattende flyskifte. Det gjør at selskapet neste år disponerer færre flymaskiner i påvente av nye som er bestilt.

Planlagte sommerruter fra Oslo-området 2014

Et annet forhold som påvirker rutenettet fra Rygge, er satsingen på innenriksfly i Italia. Dessuten satses det kraftig i eget hjemmemarked, Irland, hvor Ryanair har bidratt til bortfallet av en turistskatt. For å få flykabalen til å gå opp, har det irske selskapet gjort omfattende omprioriteringer. Det rammer spesielt Norden. Og ikke bare Rygge. I Sverige forsvinner et stort antall flyruter.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av en KI-tjeneste fra OpenAi,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart