-->

16. desember 2013

Vanvittige flypriser fortsetter i januar


De lave billettprisene kommer deg til gode (Ill.foto)
Høsten har vært preget av uvanlig lave flybillettpriser her til lands. Det skyldes en markant kapasitetsøkning i markedet, som etterspørselen ikke har holdt følge med. Norwegian og en rekke andre selskaper har derfor vært tvunget til å senke billettprisene til et usedvanlig lavt nivå.


De lave billettprisene kommer forbrukerne til gode, men Nowegians aksjonærer er ikke glad for utviklingen. Selskapets aksjekurs har i alle fall fått seg en liten rutsjetur de siste ukene.
annonse


Prisvanviddet ser ut til å fortsette inn i nyåret. I uke 2 (6 - 12. januar 2014) er det gjennomsnittlige prisfallet på opptil 23 prosent i forhold til samme reiseperiode i 2013. Det er særlig reisende fra Bergen, Stavanger og Tromsø som får glede av det, og til en viss grad også passasjerer fra Trondheim. Fra Stavanger og Flesland kan det være en fjerdedel av prisen å spare.

Et eksempel kan være Norwegians rute fra Bergen til Barcelona. I uke 2/2013 var prisen for en tur-retur på 1.730 kroner, men i samme uke i 2014 kan man være heldig å få den til 850 kroner, i følge nye tall fra travelmarket.no.

Selv om prisnedgangen på et år er minst fra Oslo-området, er prisene for fly derfra selvfølgelig fremdeles lavere enn fra de andre store lufthavnene. Det er takket være Ryanairs ruter fra Rygge at man kan få en tur-retur (før evt. tillegg) til London for 313 kroner, til Roma for 348 kroner, til Paris for 364 kroner og Barcelona for 425 kroner.

Det er Norwegian som trekker utviklingen, og KLM har i til en viss grad valgt å gå inn i priskrigen når det gjelder lufthavnene utenom Oslo. Derimot endrer ikke SAS sin politikk som går ut på å holde prisene på et visst nivå gjennom en stram pris- og kapasitetsdisiplin.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart