-->

24. januar 2014

Boeing: - Norwegian har ikke hatt flere feil enn andre


Ikke alltid en drøm. Norwegians Dreamliner. (Norwegian)
En av flyprodusenten Boeings tungvektere stilte fredag i Oslo for å svare for problemene Norwegian har opplevd med sine 787 Dreamliner-fly.
Det amerikanske selskapets tekniske direktør Mike Fleming understreket at de ikke er fornøyde med driftssikkerheten til Dreamlineren. Men samtidig hevdet han at modellens pålitelighet er hele 98 prosent.
Dette innebærer at kun to av 100 fly ikke har vært klare for avgang innen 15 minutter etter oppsatt tid. Dette er langt høyere punktlighetsraten - ankomst innen 15 minutter av oppsatt tid - enn Norwegian har hatt på langdistanserutene.
annonse


På spørsmål fra E24.no avviser imidlertid Fleming at Norwegian har hatt mer teknisk trøbbel enn andre operatører.

- Noen dager har driftssikkerheten til Norwegian vært 100 prosent, og jeg tror ikke at Norwegians fly er mer utsatt for problemer. Vi ser de samme problemene over hele flåten, og har ikke opplevd unike utfordringer knyttet til Norwegians drift, sier han.

Fleming understreker likevel at det er store forskjeller i hvordan flyselskapene benytter Dreamlineren.

- Det er mer utfordrende å ha en liten flåte enn en stor, og om man har 25 eller 10 fly gir det mer fleksibilitet. Da kan noen av flyene til enhver tid vedlikeholdes, og man kan bytte den ut ved behov, understreker han overfor avisen.

Tok grep
I høst ble det publisert tall som viste at under én av to av Norwegians langdistanseflygninger landet på tiden. Tall VG innhentet fra Oslo Lufthavn og selskapet i månedsskiftet september/oktober viste at 73 av 97 ankomster fra New York og Bangkok var forsinket.

Fleming forteller at denne perioden var et lavpunkt for hele 787-flåten, og han tar ansvaret for dette.

- Dette var et lavmål for vår virksomhet, ikke Norwegian sin - det er vårt fly, og da var pålitelighetsraten for hele flåten på sitt laveste. Vi tok grep med noe oppgraderinger og noe skifte av personell, flyttet litt utstyr rundt, og etter det har Norwegian prestert som alle andre.

Heller ikke for hele virksomheten er Norwegian i nærheten av punktlighet på 98 prosent. I desember landet Norwegian på 69 prosent, men dette tallet var preget av været. Før dette har selskapet snust på 90-tallet.

Det er verdt å merke seg at statistikkene ikke er like. Boeing tar kun hensyn til tekniske faktorer, altså ikke forsinkelser knyttet til vær, bemanning og lignende.

- Når du sier at Norwegian ligger lavere, handler det om datoen og dagen man ser på. Jeg kan plukke en dag der de har 100 prosent driftssikkerhet, men er det representativt? Nei. Det er representativt når man ser over tid. Men vi er ikke der vi ønsker å være når det kommer til Norwegians drift, sier Fleming.
Han forteller at de først og fremst fokuserer på de virkelig lange forsinkelsene og kanselleringer.

- Det er det som påvirker folk mest, så det er der vi ønsker å se de største forbedringene, sier han.

Rammet av natur og vær
Representanter for Norwegian var tilstede under dagens presseseanse, og bekrefter at de ikke ligger på 98 prosent. Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen forteller at de ikke har hatt mange bemanningsutfordringer, men at de har hatt noen problemer relatert til været. Sistnevnte har blant annet vært aktuelt på John F. Kennedy International Airport i New York. I tillegg ble selskapet rammet av fugleproblemer i Bangkok.

- Vi har blitt truffet av både natur og vær, sier Sandaker-Nielsen.

Redaksjonen i Osloairports.com legger til for egen regning at andre selskap, som f.eks. SAS, har flydd på de samme datoene med dårlig vær, uten at det ser ut til å ha påvirket deres trafikkavvikling i noen særlig grad.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene
No instrument approach procedure established for this webpage
om oss   nettsidekart