-->

24. februar 2014

Optimisme og håp for Ørlandrute - men med tall i minus


Air Norway flyr Oslo - Ørland (Osloairports.com)
– Enkelte måneder i de siste par årene har gitt oss optimisme og håp om høyere passasjerantall, men vi har hatt en liten nedgang i både 2012 og 2013 på to til tre prosent.

Det sier Snorre Hvitsand, daglig leder for Air Norway, som trafikkerer Oslo - Ørland.Hvitsand forklarer at ruten til og fra Ørlandet fikk en nedgang på 15 prosent i januar, - fra 605 passasjerer i januar 2013 til 516 passasjerer i januar i år.
annonse


– Nedgangen i januar var betydelig høyere, men vi får avvente et par måneder før vi trekker bastante konklusjoner, da vi tidligere også har opplevd store svingninger for enkelt måneder, sier Hvitsand til fosna-folket.no.

– Hva årsaken kan være er vanskelig å si, men vi har fått informasjon om at Forsvaret har lagt begrensninger på reisevirksomheten, og Air Norway har økt sine priser og endret prisstruktur.

Hvitsand og flere med ham trodde at flyruten ville få et oppsving etter vedtaket om at kampflybasen vil bli lagt til Ørland.

– Reisevirksomheten knyttet til planleggingen av kampflybasen har ikke gitt oss høyere passasjertall, sier han og peker på konsulenter og andre som reiser mye i planleggingsfasen.Fakta:

  • Air Norway er et virtuelt flyselskap. Dvs. at de ikke har egen lisens - AOC (Air Operating Licence), og alle operasjoner utføres av danske North Flying. Air Norway selger billettene til flygningene.
  • Air Norway flyr rutene Oslo - Ørland, Oslo - Fagernes (en anbudsrute Air Norway driver for Samferdselsdepartementet), og Oslo - Aalborg.
  • Air Norway har eksistert siden mai 2003, de er eid av Ørland kommune, North Flying og private investorer. Det benyttes et fly av typen Fairchild Metro III (bildet), med plass til 19 passasjerer.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart