-->

11. mars 2014

Ryanair setter Ibizarute på kartet i sommer


Populær Ibizarute kommer tilbake fra Rygge
Ryanair bekrefter i dag at de gjeninnfører den populære ruten mellom Rygge og Ibiza for høysesongperioden juni og juli 2014.
Det er oppstart av ruta 2. juni med to ukentlige avganger.

- Vi er svært glade for å kunne bekrefte gjeninnføringen av ruten til den populære feriedestinasjonen Ibiza fra Rygge.
annonseFra 2.juni til 28.juli er det mulig å reise direkte til Ibiza, denne nydelige ferie- og partyøya i Middelhavet, sier Ryanairs markedssjef for Norden og Baltikum, Elina Hakkarainen, i en kommentar til Osloairports.com.

Ibiza er viden kjent for å ha noe av det heftigste fest- og klubblivet i hele verden! Øya har skapt sin egen musikkstil og klesmote og er tumleplass for ungdom fra hele Europa som kommer hit ens ærend for å slå seg fullstendig løs.

Når du enn måtte våkne etter nattens utskeielser, er det bare å pakke håndkleet og begi seg ut i solen. Sør for byen ligger hovedstranden: Playa d'en Bossa, som også er øyas lengste. Den er omkranset av barer og kafeer av alle typer; midt på den ca. to kilometer lange strekningen går det i housemusikk og vodka-lemon dag og natt. Lengst ut fra byen roer det seg mer ned. Havbunnen består av fin sand og stranden er dermed et populært sted for ballspill i vannet. Når vinden står inn fra sør er den også et bra sted for vindsurfing. Ellers går det i pedalbåter, dykking paraseiling og volleyball.

Litt lenger sør for Playa d'en Bossa ligger Playa Cavallet, en av de offisielle nudiststrendene, som også har bra med alle slags tilbud. Nord-øst og ytterst i bukten, ca. en kilometer fra byen, ligger den 900 meter lange Talamanca-stranden. Den er langgrunn og ikke altfor full av fest og dermed populær blant barnefamilier. Du kan leie bananbåt, pedalbåt eller ta kurs i vindsurfing. Utsynet mot Ibiza by er flott, særlig om kvelden når lysene tennes. For øvrig finnes et titalls andre gode strender langs Ibizas østkyst, som kan nås med badebåter.

Ibizaruta har fått følgende rutetabell:

RYGGE – IBIZA
Avg. RyggeAnk. Ibizaukedag
     15:35     19:05mandag
     15:15     18:45fredag
Avg. IbizaAnk. Ryggeukedag
     19:40     23:00mandag
     20:10     23:30fredag


Ting å gjøre
Skulle du klare å unslippe klubbene eller hvis du reiser med barn, finnes vannparken Aguamar som ligger ved Playa d'en Bossa. I utkanten av San Antonio kan du besøke Aquario Cap Blanc, et fascinerende akvarium anlagt i en naturlig grotte og fra San Antonio går det også en to times turisttur med minitog (på gummihjul) opp til øyas høyeste utsiktspunkt – med innlagt kafebesøk på veien.

Åpner første direkterute til Montenegro

På tross av den intense turismen, har Ibiza faktisk klart å beholde mye av sin gamle, gotiske arkitektur, sine vakre plasser og historiske bygninger. Det er obligatorisk med en tur rundt i Dalt Vila ("den høye byen"), gamlebyen, som har et av Europas eldste borganlegg. Det meste av det du ser i dag er riktig nok fra 1500- og 1600-tallet. Du kommer in i gamlebyen gjennom den vakre portalen Puerta de la Tablas, som er flankert av romerske statuer. Utsikten fra høyden er formidabel.IKKE GÅ GLIPP AV DET SOM SKJER. FÅ NYHETENE PÅ E-POST HVER
MORGEN KL. 07:00 - UFORPLIKTENDE OG HELT GRATIS


Din epostadresse:


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart