-->

6. april 2014

Slutt på «siste opprop»


Slutt på "siste opprop" ved Oslo lufthavn (Illustrasjonsfoto)
Etter tilbakemeldinger fra ansatte og passasjerer ved Oslo Lufthavn er det bestemt å gjøre flere tiltak for å redusere støynivået i terminalen. Ett av dem er å slutte med siste opprop av passasjerer fra og med i morgen mandag.


- Det er en utfordring med mye støy fra opprop i terminalen, og situasjonen er belastende for både reisende og ansatte. Denne tilbakemeldingen blir nå tatt på alvor, og det installeres et helt nytt oppropssystem.
annonse


Med så mye trafikk vi har på Oslo Lufthavn har «siste opprop» blitt en støykilde fremfor en god informasjonkilde, sier direktør for Terminaltjenester Knut Holen, til Osloairports.com.

Redusert støybilde
I samarbeid med både flyselskaper og handlingselskaper installeres det et automatisk oppropsystem, som blant annet tilrettelegger for opprop fra gate kun i det nære gateområdet og ikke over hele terminalen. I den forbindelse vil «siste opprop» av passasjerer bli borte fra og med mandag 7. april.

- Det vil nå bli et betydelig redusert støybilde, som vil gi en bedre reiseopplevelse for passasjerene og en bedre arbeidshverdag for de ansatte, sier Holen.

God informasjon til de reisende
Det nye automatiske systemet vil også gjøre boardingprosessen mer effektiv, og på sikt er målet bedre punktlighet, til glede for reisende og flyselskap.

I stedet for støyende opprop vil «stille» informasjonskanaler tas mer i bruk.

- Det er de reisendes ansvar å komme seg om bord i flyet til oppsatt tid, men vi vil gjøre det vi kan for at alle får den informasjonen de trenger. Derfor vil vi kompensere for oppropet med generell informasjon på skjermer, monitorer, på OSL-appen og innsjekkautomater. I tillegg får reisende allerede god informasjon fra flyselskapet, eller reiseoperatøren de reiser med, avslutter Holen.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart