-->

5. april 2014

Nekter å droppe europeisk CO2-avgift på fly


Nekter å droppe europeisk CO2-avgift på fly (Illustrasjonsfoto)

– Vi gir oss ikke, og denne lovgivningen vil gjelde for alle selskaper som opererer i Europa, sier Isaac Valero-Ladron, talsmann for EUs klimakommissær Connie Hedegaard.EU innførte avgiften fra nyttår, men en rekke land, blant dem USA, Russland, India og Kina, er imot bestemmelsen og sier den bryter med folkeretten og utgjør en ulovlig handelshindring.
annonse


Nyhetsbyrået Xinhua meldte mandag at den kinesiske regjeringen har gjort det klart at landets flyselskaper ikke har lov å betale avgiften. De har heller ikke lov til å øke prisene på billetter eller frakt for å betale avgiften uten statlig tillatelse, skriver abcnyheter.no.

EU innførte avgiften som ledd i innsatsen for senke utslippene av drivhusgasser etter at det ble klart at det ikke kommer noen global klimaavtale med det første.

Alle selskaper som flyr til eller fra et EU-land, plikter å betale. Flyselskaper som nekter, kan bli ilagt bøter og i siste instans bli nektet retten til å fly til EUs 27 medlemsland.

Internasjonal flytrafikk som står for 3 prosent av verdens CO2-utslipp. Opptrappingen av konflikten om flyavgiften skjer bare en uke før europeiske og kinesiske ledere skal møtes i Beijing.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart