-->

4. april 2014

Wizz Air kutter Beogradrute


Wizz Air kutter Beogradrute fra Torp (Foto: Osloairports.com)
Det ungarske lavprisselskapet Wizz Air, som i dag opererer elleve ruter fra Torp, har bestemt seg for å kutte ruten mellom Sandefjord og Beograd, hovedstaden i Serbia.

Flyselskapet sier kuttene kommer som en følge av at ledelsen ved Beograd lufthavn har økt gebyrene Wizz Air betaler ved flyplassen, med 40%.
Wizz Air flyr to ukentlige avganger mellom Torp lufthavn Sandefjord og Beograd Nikola Tesla lufthavn. 6. mai er det slutt, da flyttes en av selskapets Airbusmaskiner fra Beograd til Riga, og to ruter forsvinner fra rutekartet.
annonse 


Sammen med ruten til Torp, forsvinner lavprisselskapets tilbud mellom Beograd og Brussel. En trøst for de reisende fra Torp er at tilbudet øker fra to til tre ukentlige avganger mellom Riga og Sandefjord.

Konserndirektør John Stephenson i Wizz Air beklager at tilbudet blir dårligere ved Beograd lufthavn, men sier at det virker på ham som om det er det serbiske Air Serbia som skal prioriteres framfor konkurrentene. De slipper unna med lavere gebyrer i følge konserndirektøren. Han sier videre at Wizz Air har vært villige til å satse videre i det serbiske markedet, men med de siste gebyrøkningene, må finne andre og billigere lufthavner å operere ved.
Skulle ledelsen ved flyplassen komme på bedre tanker, som Stephenson sier, er lavprisselskapet villig til å igjen satse og utvide i Beograd.

Sammen med de to rutene som legges ned, blir det kutt i rutene fra Beograd til Basel, Dortmund, Eindhoven, Gøteborg, Larnaca, London, Malmø, München, Paris og Stockholm.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene
No instrument approach procedure established for this webpage
om oss   nettsidekart