-->

19. mai 2014

Norwegianstreiken avsluttet


Partene i Norwegiankonflikten er blitt enige (Norwegian)
De kabinansatte i Norwegian måtte gi seg på det som var hovedkravet i årets tariffoppgjør med bedriften:
De har måttet signere en ny tariffavtale for over 1200 kabinansatte som ikke knyttes direkte til konsernet Norwegian Air Shuttle (NAS), slik hovedkravet var. Dermed har de måttet godta at de for fremtiden ikke er ansatt i selskapet Norwegian, men i datterselskaper eid av flyselskapet, slik det sto strid om før streiken brøt ut den 7. mai.
De ansatte fryktet at datterselskapet de ble ansatt i kunne bli solgt ut av konsernet for dermed å leies tilbake som kabinpersonale. For å unngå en slik situasjon, krevde de å være ansatt i morselskapet.
annonse


- Vi har fått til en avtale med to av datterselskapene - Cabin Services Norway og Cabin Services Denmark. Disse to avtalene har samme gyldighetsperiode og skal forvaltes innenfor reglene av det norske forhandlings- og meklingsinstituttet. Det sikrer oss at de to gruppene blir vurdert som én gruppe som kan betrakte seg som fast ansatte i Norwegian. Det er vi fornøyd med, sier lederen for Parat, Hans Erik Skjæggerud, til Aftenposten.

Pensjon frosset
I tillegg er det gjort en avtale også for lærlingene i bedriften, og denne avtalen er derimot gjort direkte med NAS. Lærlingene blir med andre ord de eneste kabinansatte som er direkte ansatt i eierselskapet.

Det andre sentrale kravet i dette oppgjøret har vært å få forhandlingsrett i tilfelle endringer i de kabinansattes pensjonsordning. Den er i dag en innskuddsbasert ordning, og det skal den fortsatt være.

- Vi har signert en avtale der dagens ordning fryses i to år fremover, og der det er avtalefestet at eventuelle endringer skal gjøres til gjenstand for forhandlinger. Det oppfatter vi som en så god avtale at vi kunne si ja til den, sier Skjæggerud.

Trukket tilbake
- Med tanke på alle våre reisende, alle ansatte og selskapene som er berørt er det gledelig at vi har oppnådd enighet og at vi kan rette blikket fremover, sier administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian.

Mandagens avtale innebærer også at Norwegians trusler forut for streiken om at selskapet ville legge ned de norske basene bortsett fra i Oslo, er trukket tilbake.

Kun én kabinansatt ble tatt ut i streik, og dermed fikk ikke konflikten umiddelbare konsekvenser for trafikken. Hensikten med det beskjedne streikeuttaket var muligheten til å trappe opp streiken senere. Den faren er nå over, og bortsett fra en rekke kanselleringer mandag og dagene fremover som følge av sviktende billettsalg, vil trafikken fremover gå som normalt.


IKKE GÅ GLIPP AV DET SOM SKJER.
FÅ NYHETENE PÅ E-POST HVER
MORGEN KL. 07:00 - HELT GRATIS


Din epostadresse:www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart