-->

26. juni 2014

Rygge er Norges beste flyplass


Folket har kåret Rygge til Norges beste flyplass
Moss Lufthavn Rygge er den flyplassen norske passasjerer liker best, viser en ny undersøkelse gjennomført analyseselskapet EPSI Norge.

– Vi syns det er veldig hyggelig at kundene våre rangerer oss høyt, og det motiverer oss til å fortsette å tilby god service, sier Silje N. Thoresen, markedssjef ved Moss Lufthavn.




I undersøkelsen har man sett på hvordan de reisende opplever kvaliteten på transportmuligheter, innsjekk, bagasjehåndtering,
annonse



sikkerhetskontroll og komfort. Basert på svarene rangeres flyplassene på en skala fra 0 til 100.


Moss Lufthavn Rygge får 73 poeng og scorer dermed høyest av de norske flyplassene, med Sandefjord på en 2.plass med 71 poeng.

– Jeg tror først og fremst vi scorer høyt fordi vi er en liten, effektiv og oversiktlig flyplass, sier Thoresen.

Flesland dårligst
Bergen Lufthavn Flesland kommer dårligst ut i undersøkelsen og får bare 59 poeng.

– Vi jobber hver dag med å gi de reisende en god opplevelse og forbedre oss på alle punkter vi kan. Dette er ikke godt nok, sier fungerende lufthavnsdirektør Tor Vidar Sæle til Dine Penger.

Oslo Lufthavn Gardemoen faller fra 70 poeng i tilsvarende undersøkelse fjor, til 68 poeng i år.

– Vi er ikke tilfredse med å gå ned. Vi ønsker å levere et produkt som våre passasjerer er fornøyde med, og tar dette på største alvor, sier pressetalsmann Lasse André Vangstein ved Oslo Lufthavn til Dine Penger.

Både på Flesland og på Oslo Lufthavn foregår det for tiden omfattende utbygningsarbeid, og ledelsen ved begge lufthavnene mener dette er en medvirkende årsak til den lave rangeringen.

Bransjesnittet for alle lufthavnene i undersøkelsen er 69.

Bedriftsreisende krever mest
Målingen viser at nordmenn er noe mer tilfreds med norske flyplasser enn i fjor. Likevel svarer mange at de mener de får lite for pengene på norske flyplasser.

Bedriftsreisende fremstår som mer kravstore og vurderer flyplassene dårligere enn privatkunder.

– Reiser du i jobbsammenheng, er du gjerne mer stresset på tid. Og vi ser at tiden som innsjekking og sikkerhetskontroll tar i stor grad er med på å styre brukeropplevelsen deres, sier EPSI-leder Fredrik Høst til Dine Penger.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart