-->

26. juni 2014

Billigste flysommer i regionene noensinne


Sommerbillettene har aldri vært billigere viser fersk oversikt
Sommeren 2014 kommer til å gå over i historien som den billigste sommeren noensinne for folk som reiser på utenlandsferie med rutefly fra regionene.

Den markante overkapasiteten i det skandinaviske luftfartsmarkedet fører nå til kontante fordeler for forbrukerne ute i regionene. Ruteflybillettene ligger på det laveste prisnivået noensinne i en høysesong.For første gang er gjennomsnittet av de laveste billettprisene fra Trondheim til ti europeiske byer på under 2.000 kroner, og det er ny rekord. Når det gjelder
annonse


Tromsø Lufthavn har gjennomsnittsprisen kommet under en slags magisk grense på 2.500 kroner. Det største prisfallet gjelder likevel Stavanger, hvor billettene er gjennomsnittlig 17 prosent billigere i uke 30 i år i forhold til samme uke i 2010.

Det er ikke bare billettene til storbyer i Europa som har falt i pris. Fra Bergen og Trondheim har prisene også gått betydelig ned, og herfra har gjennomsnittsprisen til ti oversjøiske destinasjoner falt med henholdsvis ca. 700 kroner og 1.600 kroner til under 8.000 kroner siden 2010.

- Dette er en utvikling som har tatt av i løpet av de siste to årene. Norwegian startet tidlig med å etablere ruter fra regionene til mange storbyer og middelhavsdestinasjoner, og nå har SAS hevet seg med i kampen. Det betyr at kapasiteten øker, og at prisene faller hvis etterspørselen ikke holder følge, konstaterer Ole Stouby, Administrerende direktør hos Travelmarket.no.

I prisindeksen for interkontinentale flyruter er det tre destinasjoner som setter bunnrekord: Beijing hvor laveste pris er 5.045 kroner fra Oslo, New York med 4.708 kroner fra Bergen, og Rio de Janeiro med 8.136 kroner fra Oslo. Når det gjelder sistnevnte skyldes det overkapasitet hos flyselskapene når VM i fotball er over.

Det fins også noen gode billettpriser til europeiske storbyer i uke 30, og også her har et trekløver satt bunnrekord. Man kan nå få en tur-retur-billett til Barcelona for bare 1.500 kroner fra Stavanger, til Paris for 946 kroner fra Oslo (Rygge), og til Praha for 1.406 kroner fra Oslo.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner

om oss   kontakt oss   facebook   twitter   instagram   nettsidekart
Vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene
No instrument approach procedure established for this webpage