-->

19. august 2014

Dyrere flytrafikk for Rygge og Torp


Rygge og Torp må ut med 15 millioner hver til Avinor (Sandefjord lufthavn)
Flyplassene er skuffet over at de plutselig må betale 15 millioner kroner hver i innflygingsavgift til statlige Avinor.

Fakturaen er en såkalt sektoravgift for innflygning i luftrommet over Rygge og Torp som fram til nå har vært gratis for de to private flyplassene, skriver Dagens Næringsliv.
Fakturaen er en såkalt sektoravgift for innflygning i luftrommet over Rygge og Torp som fram til nå har vært gratis for de to private flyplassene.
annonse


Fra før betaler flyplassene en tårnavgift, og til sammen må de to flyplassene ut med 50 millioner kroner hver i årlige avgifter til Avinor.

– Dette er minst 20 millioner kroner for mye. For oss er dette dramatisk hvis Avinors kostnadsbilde består, sier flyplassjef Pål F. Tandberg ved Rygge Sivile lufthavn.

Alle norske flyplasser betaler en slik sektoravgift, men verken Torp eller Rygge mener de har økonomi til å betale det Avinor krever.

– Vi har ikke råd til å betale det Avinor krever. Vi må be eierne om kapitalinnsprøyting for å greie nødvendig rehabilitering, sier flyplassjef Gisle Skansen ved Sandefjord lufthavn.

Ifølge Avinor har kostnadene ved å levere innflygingskontroll økt kraftig fordi trafikken ved Torp og Rygge er en helt annen enn da de to flyplassene var militære lufthavner.

– Vi vet jo at økonomien til Rygge og Torp ikke er all verden, men vi må ta oss betalt for de tjenestene vi leverer, sier kommunikasjonsdirektør Egil Thompson i Avinor.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart