-->

16. august 2014

Færre fly fra Moss lufthavn Rygge


Trafikknedgang på Rygge i juli (Foto: Osloairports.com)
Juli-tallene fra Moss lufthavn Rygge viser en passasjernedgang på 15.000 sammenlignet med juli i fjor.

Målt i prosent er passasjernedgangen på 6,2. For mens 244.000 passasjerer brukte Rygge i juli i fjor, var passasjertallet denne gangen bare på 229.000.
Det får likevel ikke markedssjef Silje Thoresen til å fortvile.
annonse


– Vi har en god forklaring på nedgangen, og grunnen er at vi i sommer har hatt 10 færre ruter fra Rygge sammenlignet med i fjor. Til gjengjeld er flyene fullere enn før slik at nedgangen samlet sett ikke er blitt så stor som man kunne frykte. Alt i alt er vi derfor godt fornøyd med årets sommer, sier Silje Thoresen til moss-avis.no.

At den ekstraordinære varme sommeren har påvirket reiselysten, vil ikke Silje Thoresen være helt med på. Hun viser til at de fleste som drar sørover om sommeren, har planlagt og bestilt reisene sine en tid i forkant.

– Vi har kanskje gått glipp av noen impulsreisende slik vi tidligere har sett når været her hjemme er dårlig, sier markedssjefen ved flyplassen.

Reisetilbudet fra Rygge? Sjekk her!

Middelhavet er vinneren
45 ukentlige reisemål har inngått i årets sommerprogram på Rygge, mot 55 i fjor. I ruteprogrammet inngår så vel Ryanairs flyginger som Norwegians fly og øvrig chartertrafikk.

Det er destinasjoner ved Middelhavet som er sommerens store reisevinnere fra Rygge. Her har flyselskapene lagt seg på ruter til velkjente og godt innarbeidede destinasjoner. Over 20 reisemål ved Middelhavet har stått på flyselselskapenes turliste.

Passasjernedgangen på Rygge vil trolig kunne fortsette et stykke inn i 2015 før Ryanair kommer tilbake med full styrke med nye fly. I mangel av fly har nemlig det irske lavprisselskapet prioritert andre flyplasser i Europa foran Rygge.

Tross nedgangen i juli viser passasjertallet på Rygge i hele perioden januar – juli en økning på 2,1 prosent. 1.083.000 passasjerer benyttet Rygge i denne perioden.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart