-->

14. august 2014

Kutter Trondheimsrute


Den gamle traveren og utfordreren (Illustrasjonsfoto)
Norwegian har bestemt seg for å kutte Trondheimsruta fra Torp.

Etter at selskapet i mars 2012 lanserte Torp som norsk base med 10 ruter, har den ene destinasjonen etter den andre smuldret bort, og det norske lavprisselskapet sitter kun igjen med 5 helårsruter og noen sommerruter i Vestfold.

24. oktober er det slutt på Norwegians rute fra Sandefjord lufthavn Torp til Trondheim Værnes, selskapet sitter da kun igjen med én av tre lanserte innenlandsruter.
annonse- Det er gledelig å kunne lansere en ny base i Norge. Norwegian ser et stort potensiale i passasjertrafikken i Vestfold og omliggende regioner, både innenfor forretningsmarkedet og fritidsmarkedet. Derfor vil vi fra mars 2012 plassere et eget basefly på Torp og tilby åtte nye destinasjoner i tillegg til de to vi har fra før, sa administrerende direktør Bjørn Kjos i Norwegian til Osloairports.com i november 2011, da planene for Torpsatsingen ble kjent.

Man snakket om ambisjoner om videre vekst på flyplassen i Vestfold.
Bergen, Trondheim og Evenes sto på innenlandskartet, og Norwegian kunne tilby syv utenlandsdestinasjoner. Nå står fem Norwegianruter fast i tidtabellen, sammen med et knippe sommerruter.
Oversikten over alle de nåværende rutene på Torp, finner du her.

Mens Evenesruta, som selskapet innrømmet var en suksess fra Torp, forsvant etter to år, blir det et ekstra halvår på Trondheimsruta, til slutten av oktober. Som et slags plaster på såret utvides Bergensruta med inntil tre daglige avganger.

Widerøe satser norsk
Ruta til Evenes snappet Widerøe til seg da Norwegian ga opp, og det er Widerøe som har flest daglige avganger til Stavanger, Bergen og Trondheim med inntil fire avganger hver vei, samt at de flyr sommerfly til Bodø og Tromsø.

Ikke noe nytt
Etter det vi har grunn til å tro vil Norwegian ikke åpne noen nye ruter fra Sandefjord lufthavn, eller Norge for øvrig denne høsten. Selskapet vil konsentrere seg mer og mer om det internasjonale flymarkedet, med nye ruter som ikke går innom Skandinavia.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene
No instrument approach procedure established for this webpage
om oss   nettsidekart