-->

28. august 2014

Stusser over Ryanairs nye businessklasse


Konkurentene stusser over nytt Ryanairkonsept (Sandefjord lufthavn Torp)
SAS og Norwegian mener Ryanairs businessklasse forsøker å etterligne en oppgradert økonomiklasse hos vanlige flyselskap.

Det irske flyselskapet Ryanair meldte onsdag at det lanserer en ny billettkategori, kalt «business plus» på flyrutene i Europa, også til og fra Norge. Flyselskapet forsøker å tiltrekke seg flere kunder blant de viktige forretningsreisende.

Ifølge Ryanair skal den nye billettklassen inneholde fleksible billetter, 20 kilo gratis innsjekket bagasje, prioritert boarding på flyet og raskere sikkerhetskontroll ved utvalgte flyplasser i Europa.
annonse


- Flere bedrifter blir stadig mer fornuftige med tanke på sine reiseutgifter, og 25 prosent av våre kunder benytter allerede Ryanair på forretningsreiser, sier Ryanairs markedssjef Kenny Jacobs i pressemeldingen.

Stusser
SAS mener at betegnelsen «Business plus» er misvisende fordi tilbudet skiller seg vesentlig fra en businessklasse hos andre flyselskaper.

– Dette er ikke en businessklasse i normal forstand, mener informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS, til DN.no.

Han mener Ryanairs tilbud tilsvarer det som er vanlig i en oppgradert økonomiklasse i bransjen. Businessklasse inneholder vanligvis ekstratjenester som lounge på flyplassen og varm mat om bord og ekstra seteplass.

– Vi har ikke gått i detalj på innholdet i deres nye «businessklasse». Det at også Ryanair justerer produktet i denne retningen bekrefter at de erkjenner at en meget stor andel reisende krever noe mer enn bare å bli transportert i luften, sier Johansen.

Blåkopi av fullflex-billett
Norwegian mener at tilbudet fra Ryanair er en blåkopi av deres fleksible billetter i dag. Der kan passasjerene allerede få med seg de samme godene som hos Ryanair.

– Vi kan ikke se at tilbudet skiller seg fra Norwegians fullflex-billett som inkluderer gratis bagasje, «fast track», valg av favorittsete og gratis billettendring. Men i motsetning til konkurrentene så har vi gratis wifi om bord og Dreamlinerinteriør på alle våre nyeste fly. Det gir en bedre reiseopplevelse, ikke bare for forretningsreisende men for absolutt alle passasjerene, sier informasjonssjef Lasse Sandaker-Nilsen.

Han legger til at Norwegian flyr til sentrumsnære flyplasser, mens Ryanair har konsentrert seg om sekundære flyplasser i Europa, utenom de store knutepunktene.

Samme seter til alle
I tilbudet fra Ryanair blir det også fristet med såkalte «premium-seter» i den nye billettklassen.

Etter det DN forstår, er det snakk om vanlige flyseter og samme avstand mellom seteradene som i dag. Forskjellen er at de første fem seteradene og bakerste to seteradene er forbeholdt den nye billettkategorien.
www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner

om oss   kontakt oss   facebook   twitter   instagram   nettsidekart
Vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene
No instrument approach procedure established for this webpage