-->

28. september 2014

Dette er Norwegian On Wheels


NOW-busser ved Oslo bussterminal (NOW.no)
Ideen bak NOW - Norwegian on wheels, er et konsept hvor det satses på effektiv kjøring, hvor privatbilistene er hovedmålgruppen. 

Små busser som går hele døgnet skal frakte passasjerer fra Notodden og Kongsberg raskt frem til Oslo og Oslo lufthavn.For å være mest mulig effektiv skal det være færrest mulig stoppesteder, ingen kontant betaling av billetter, og et enkelt prissystem og rutetabeller.
annonse


Bak busselskapet står Terje Bulling og Gjermund Jamtveit, sistnevnte var grunnleggeren av Timeekspressen, et busselskap NSB etterhvert kjøpte opp. Nå er Jamtveit og NOW kanskje deres argeste konkurrent.

Konseptet består av et tilbud som er enkelt å bruke, har hyppige avganger, lave priser, 24 timers service, mindre busser og høy service. De nye bussene kjører strekningen Notodden – Kongsberg – Drammen – Oslo – Oslo lufthavn. NOW-konseptet skal kunne utvides til hele Norge og også kjøres internasjonalt.

Turene kjøres med små busser (se bildet) med høy standard, busser som er smidige i trafikken i følge selskapets egne opplysninger. På dagtid kjøres det 20 minutters ruter, mens det gjennom natten går en buss i timen.

Ved Oslo bussterminal stopper NOW på plattform 29, mens de på Oslo lufthavn Gardermoen går fra plattform nummer 12.

Prislista til NOW viser at en billett fra Notodden til Gardermoen koster kr 320,- en vei, da er to kolli bagasje inkludert i prisen. Barn til og med 13 år reiser gratis i følge med en voksen. Timeekspressen tar i skrivende stund 49 kroner mer for samme distanse.

Norwegian satte ned foten
Oppstarten for NOW har ikke gått helt knirkefritt. Flyselskapet Norwegian synes nok det var smigrende at andre hadde kikket på deres konsept med lave kostnader og effektive løsninger, der kunden gjør en del av jobben selv. Men et annet transportselskap med "norwegian" i navnet, busser med svært lik design - hvite busser, røde neser og blått magebelte, ble etterhvert litt tungt for Kjos å svelge.

Etter en del møtevirksomhet og parter som var på vei inn i rettsystemet med en navn- og designstrid, valgte busselskapet å kutte navnet til NOW, som på norsk betyr NÅ. Det vil også bli noen omprofileringer av bussene. Flyselskapet ønsker en tydelig markering av at det ikke er noen kommersielle bånd mellom de to selskapene.

Også til Rygge?
Etter det vi kjenner til skal NOW også jobbe med en rute til Moss lufthavn Rygge. Selskapet vil ikke bekrefte eller avkrefte at de jobber med en rute til Moss. En slik rute er konsesjonsavhengig og selskapet må søke om dette før de kan starte opp.
NOW har heller ingen rute til Sandefjord lufthavn Torp.www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart