-->

27. september 2014

Farvel flight-mode: EU tillater mobilbruk mens flyet letter og lander


Surf mens flyet letter og lander (ill EASA)
Det er ikke lenger noen fare for sikkerheten hvis du lar mobilen være på under hele flyturen, uten å sette den i "flight-mode", det har EUs luftfartsmyndigheter (EASA) bestemt.

Fra nå av er det ikke nødvendig å sette telefonen i "flight-mode", når du skal ut å fly.
annonse


I en fersk kunngjøring fra European Aviation Safety Agency (EASA), slås det fast at det ikke lenger er noen sikkerhetsrisiko at passasjerene snakker i mobilen eller bruker annet elektronisk utstyr, fra "gate til gate".

EASA sier det nå er opp til hvert enkelt flyselskap om de vil tillate passasjerene å bruke elektroniske enheter under hele flyturen, også under take-off og landinger.

SAS lemper på kravene
Allerede om en uke vil SAS lempe på kravene om flight mode under avgang og landing. Da vil passasjerene kunne skru av flight-mode allerede når flyene setter hjulene på bakken, istedenfor å måtte vente til flyet har parkert ved gate. Det sier pressesjef for SAS Danmark, Trine Kromann-Mikkelsen, til dr.dk

Nå slipper SAS-passasjerer å skru av mobilen

Norwegian opplyser, via sin danske kommunikasjonskonsulent Daniel Kirchhoff, at selskapet nå vil se på de nye retningslinjene fra EASA og finne ut hvordan de skal forholde seg til dem.

- I Norwegian tilbyr vi allerede våre passasjerer gratis WiFi, når vi er over 10.000 fot, og fly-mode under hele turen, men vi arbeider med å gjøre det mulig at bruke internettet hele veien fra avgang til landing, sier Kirchhoff.

Sikkerheten er viktigst
SAS skal gå i gang med å undersøke hvordan bruk av mobilen før avgang vil påvirke besetningen passasjerene.

- Det er fortsatt svært viktig at passasjerene har fokus på sikkerhetsinstruksjonene og andre beskjeder som gis av besetningen før avgang, sier Kromann-Mikkelsen i SAS.


IKKE GÅ GLIPP AV DET SOM SKJER.
FÅ NYHETENE PÅ E-POST HVER
MORGEN KL. 07:00 - HELT GRATIS


Din epostadresse:


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart