-->

2. september 2014

Emirates har landet i Oslo


I dag ankom første Emirates-maskin fra Dubai
Tirsdag ankom første fly av typen Boeing 777-300ER, med plass til 360 passasjerer, Oslo lufthavn for å innvie selskapets nye rute mellom Oslo og Dubai, den største byen i De forente arabiske emirater.
Flyet, som i anledning dagen hadde norsk kaptein, ankom litt før tiden og ble tatt imot av konsernsjefen i Avinor, Dag Falk-Petersen, sammen med partnere fra reiselivsbransjen og media.
annonse


Et følge av norske virksomhetsledere basert i Dubai fulgte representanter fra Emirates på det første flyet til Oslo. Rundt 1200 nordmenn er bosatt i De Forente Arabiske Emirater.

- Vi er naturlig nok veldig fornøyde med at Emirates ønsket å starte denne ruten fra Oslo til Dubai. Emirates er et av verdens ledende flyselskaper, så etableringen er svært viktig for Avinor og ikke minst for oss her ved Oslo Lufthavn. Med Emirates åpner det seg en rekke nye reisemuligheter til Asia og Australia med bare ett stopp, og man får blant annet raskere forbindelser til Sydney, Brisbane og Adelaide, administrerende direktør ved Oslo Lufthavn, Øyvind Hasaas.

En smak av luksus


Emirates First Class
Ruten opereres med en Boeing 777-300ER og Emirates er det første flyselskapet som tilbyr First Class fra Norge. Business Blass har fram til nå vært det beste du har kunnet velge fra Norge. Det nye tilbudet fra Emirates inneholder b.la limousineservice fra hjemmet til flyplassen (inntil 60 km fra Gardermoen), fasttrack på flyplassen, et bedre menyutvalg ombord, seter som kan legges helt ned, underholdningssystemer, eget sminkebord og minibar.Det beste er kanskje at det er skyvedører rundt ditt sete som du kan lukke og få ditt helt eget lille avlukke.
Emiratesmaskinene har åtte First Class seter ombord og prismessig ligger en billett i denne kategorien på drøyt 30.000,- Totalt kan flyet ta med 360 passasjerer, 310 på Economy Class, 42 på Business Class og de nevnte åtte på First Class.

Terje Grue, administrerende direktør i Emirates Norge, lover de reisende en smak av luksus.

- Jeg er svært stolt over å introdusere Emirates i Norge. Vi skal tilby uovertruffen service i alle deler av vårt produkt, gi alle en liten smak av luksus, og vektlegge service som en del av flyopplevelsen, sier Grue.

- Vi skal støtte norske reisendes ønske og krav om global mobilitet, og selvfølgelig gjøre det mye enklere, mer behagelig og raskere å reise østover, avslutter han.

Passasjerer har også en generøs vektgrense på bagasje med 30 kg for Economy Class, 40kg for Business Class og 50kg for First Class.

Dette er Emirates rutetabell

Oslo – Dubai
Avg. OsloAnk. DubaiUkedag
     13:55     22:50mand – sønd
Avg. DubaiAnk. OsloUkedag
     07:00     12:10mand – sønd
Alle tider er lokale

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av en KI-tjeneste fra OpenAi,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart