-->

20. september 2014

EU-domstolen sier ja til gebyr på innsjekkket bagasje


Kan ta gebyrer for innsjekket bagasje (Wikipedia)
EU-domstolen har avgjort at flyselskapene er i sin fulle rett til å ta et gebyr av passasjerene for innsjekket bagasje, og går dermed i mot en spansk dom der en kvinne fikk medhold i at flyselskapet Vueling ikke kunne ta et slikt gebyr.
Saken startet i 2010 da en kvinne skulle fly med det spanske lavprisselskapet Vueling mellom La Coruna og Amsterdam.
annonse


Kvinnen måtte betale 40 euro i gebyr for å sjekke inn bagasjen hun skulle ha med seg. Kvinnen gikk til sak mot flyselskapet som ble dømt til å betale henne 3.000 euro i erstatning, Vueling godtok ikke boten, anket dommen, og nå etter fire år i spanske- og europeiske domstoler er dom i saken avsagt.

EU-domstolen slår fast at det ikke er en menneskerett å få med seg innsjekket bagasje gratis når man skal ut å fly, og at dette er en tjeneste som koster ekstra for selskapene, både i tid og kroner.

Stor oversikt - så mye håndbagasje kan du ta med deg

For lavprisaktører som Ryanair, easyJet og Norwegian er dette gode nyheter, det betyr at de kan fortsette å ta betalt for såkalte valgfrie tilleggstjenester, og de reisende vil i stor grad fortsette å kun reise med håndbagasje, noe som korter ned og effektiviserer flyselskapenes bakkeopphold.

EU-domstolen minnet samtidig flyselskapene på at de må være klare og tydelige i sin kommunikasjon i formidlingen av tilleggsavgifter, og de påpekte at flyselskapene må være romslige med mål og vekt på håndbagasjen.

Dommen sendes nå tilbake til de spanske domstolene som må tilpasse sine lover, til de europeiske.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart