-->

8. oktober 2014

Aegean starter Oslo - Athen


Aegean Airlines starter Oslo - Athen neste sommer (Aegean)
Neste sommer er det klart for et nytt selskap på Oslo lufthavn. Da starter greske Aegean Airlines opp en ny sommerrute mellom Oslo og den greske hovedstaden Athen.

Den nye ruta vil konkurrere med SAS og Norwegian, og grekerne skal fly to ganger i uka.Første avgang fra Oslo lufthavn er søndag 21. juni, 10 over tolv. Deretter blir det avganger hver onsdag og søndag gjennom sommersesongen.
annonse


Aegean Airlines ble grunnlagt i 1987 og har sin hovedbase ved Athen lufthavn. Selskapet opererer i underkant av 70 destinasjoner, samt en rekke charterdestinasjoner. Aegean er med i Star Allianse, sammen med selskap som SAS, Swiss, Lufthansa og Asiana, for å nevne noen.
I 2013 fløy selskapet 7 millioner passasjerer, de disponerer en flåte på 36 Airbusmaskiner i seriene A319, 320 og 321.

Sommerrutene 2015

Athen
Caféliv i Athens gater
Det er store kontraster mellom gammelt og nytt, det er rett og slett en vandring gjennom utviklingen, et sted hvor man går fra følelsen av å være arkeolog til gleden over å bare være til. Men Athen har sine problemer, og sliter med dårlig planlegging av de nye bydelene og bygningene som vokser frem.Grekere er et vennlig folk, og deres skikker og væremåte er fascinerende.Det Greske kjøkken er et ypperlig besøk for smaksganene, og de Greske rettene Souvlàki – grillspyd med kjøtt og grønnsaker, Musakà – lammekjøtt, auberginer, bechamelsaus, olivenolje og "kebabretten" Gýros anbefales, selv om dette allerede er relativt kjente retter derfra. De er jo tross alt kjent for å smake godt.

Er man i Athen bør man bestige Philopapposhøyden, hvor man har en utrolig utsikt utover byen. Her er det mulig å danne seg et indre kart over severdigheter og opplevelser.

Fra 21. juni 2015 ser Aegeans rutetabell slik ut:

OSLO - ATHEN
Avgang OsloAnkomst AthenUkedag
    12:10    16:55ons, sønd
Avgang AthenAnkomst OsloUkedag
   08:20    11:30ons, sønd
Alle tider er lokale. Kilde: Aegean Airlines


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart