-->

13. oktober 2014

Air Berlin legger ned rute fra Oslo lufthavn


Air Berlin takker av på Oslo lufthavn (Illustrasjonsfoto)
Etter fem års drift fra Oslo lufthavn, takker Air Berlin for seg fra nyttår. Da legger selskapet ned sin daglige rute fra Gardermoen til Berlin lufthavn Tegel.


6. januar er det slutt for denne daglige flyruta fra Gardermoen til Berlin, da legger Air Berlin ned ruta for godt.
annonse


April 2009 lettet den første Air Berlinmaskinen fra Gardermoen med kurs for den tyske hovedstaden, med en daglig rotasjon på hverdagene. Mottakelsen var god i det norske markedet og allerede før oppstart var en søndagstur også på plass.

Air Berlin utvidet tilbudet allerede etter et år med sin andre daglige avgang mellom de to hovedstedene, og konkurrerte først og fremst mot Norwegian.

Folk fikk øynene opp for selskapet som har en vært en hybrid mellom lavpris- og fullprisselskap. På turene ble det som regel servert drikke og litt snacks, bagasjereglene var generøse, mens prisene ofte var på linje med lavkostselskapene vi kjenner.

Morgenflyet fra Oslo letter allerede 0630 og mange har benyttet seg av de gode forbindelser videre fra Berlin, blant annet er det mulig å reise med gjennomgående billetter til ni andre tyske byer, samt Wien, Zürich og Gran Canaria, for å nevne noen. Etterhvert som Air Berlin har utvidet sitt Oslotilbud, har det også vært mulig å reise på gjennomgående billetter til USA og Asia.

I mai 2012 kom den tredje daglige avgangen til Berlin og selskapet har holdt denne frekvensen fram til nå. Beslutningen om å legge ned Osloruta sammen med en tilsvarende rute fra København, skal være av strategisk art. Det tyske flyselskapet har lenge slitt økonomisk og snudd hver eneste stein for å kutte kostnader. Selskapet har kansellert flybestillinger og sagt opp ansatte. Derimot vil trafikken mellom Stockholm og Berlin opprettholdes, sammen med 5 nye ukentlige avganger.

På Oslo lufthavn konkurrerer de i hovedsak med Norwegian som flyr to daglige rundturer, mens SAS flyr en daglig rundtur.

Oppdatert 15.10.14www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av en KI-tjeneste fra OpenAi,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart