-->

26. november 2014

Flertall på Stortinget vil ha Vinmonopol på flyplasser


Skal Vinmonopolet overta taxfreesalget på flyplassene? (Avinor)
Et flertall på Stortinget vil neste uke stemme for å utrede om Vinmonopolet kan overta taxfreesalget på flyplassene. Regjeringen er imot en slik utredning, men må gi tapt for flertallet.

Både Arbeiderpartiet, Senterpartiet, SV, Venstre og Kristelig Folkeparti vil nemlig stemme for å utrede taxfreeordningens framtid, skriver Klassekampen.
Ett av punktene i utredningen vil være om Vinmonopolet skal overta taxfreesalget fra de private aktørene, noe både flere av partiene gjerne ville sett skjedde umiddelbart.
annonse


– Taxfree på flyplassene har tatt helt av. Vi tror markedsføringen kan bli mer edruelig dersom Vinmonopolet overtar dette, sier Torgeir Micaelsen (Ap).

Da Ap satt i regjering i 2012 ble avtalen om taxfreesalg på flyplassene fornyet, men nå snur altså partiet.

– Vi er mange i Ap som mener at ordningen er strukket altfor langt. Du skal være lokalkjent på Gardermoen for å unngå å havne i sprithylla, og omsetningen av taxfree-alkohol har blitt veldig stor, begrunner Micaelsen snuoperasjonen med.

Ifølge tall fra Statens senter for rusmiddelforskning har det avgiftsfrie salget ved norske flyplasser steget med 32 prosent i år, og hver fjerde spritflaske som kjøpes i Norge er handlet på taxfree.

Ifølge Aftenposten har selskapet Travel Retail Norway – som står for taxfreesalget på norske flyplasser – hatt et overskudd på til sammen 2 milliarder kroner siden det overtok taxfreesalgene fra SAS i 2005.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart