-->

30. desember 2014

Flyåret 2014: Mange omkomne, få ulykker


Illustrasjoinsfoto, Wikimedia
Med dagnes bekreftelse på flystyrten til AirAsia flight QZ8501, har det ikke vært høyere antall drepte i sivil luftfart på nesten ti år.
Samtidig er det registrert rekordfå ulykker dette året.Før AirAsiaflyet forsvant under dårlige værforhold i helgen, hadde 762 mennesker mistet livet i sju flyulykker i år, ifølge Aviation Safety Network.
annonseMed dagens bekreftelse på at flyet med sine 162 mennesker om bord er styrtet, høynes tallet til 924 omkomne, men vi må alikevel tilbake til 2005 for å finne flere antatt døde i flyulykker. Da mistet 1.014 mennesker livet i luftfarten, ifølge databasen.

På en annen side ble det registrert 24 ulykker i 2005. Inkludert helgens hendelse, har det til sammenligning bare vært åtte ulykker hittil i år. Selv om antall omkomne altså kan nå en ny «topp», er antall ulykker på et rekordlavt nivå, melder bt.no.

- Faktisk er 2014 året hvor vi har registrert det laveste antall flyulykker for sivil luftfart i moderne flyhistorie, sier Harro Ranter, grunnlegger av Aviation Safety Network.

2014 har vært et av de tryggeste årene i flyindustrien, den store flytrafikken tatt i betraktning, uttalte International Air Transport Association tidligere i måneden.

FÅ MED DEG AKTUELLE LUFTFARTSNYHETER.
HOLD DEG OPPDATERT
VIA E-POST HVER MORGEN.
HELT GRATIS OGSÅ I 2015 :-)


Din epostaddresse:

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av en KI-tjeneste fra OpenAi,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart