-->

28. desember 2014

Air Asia vil utfordre Norwegian på lavprisflyvninger til Europa


AirAsia med nye ruter til Skandinavia? (Wikipedia)
Flyselskapet Air Asia, som nå har ett av sine passasjerfly savnet, har uttalt at de ønsker å ta opp konkurransen med Norwegian og Bjørn Kjos.
Satsingen på langruter skjer med datterselskapet Air Asia X.
Selskapet, som har hovedbase i Kuala Lumpur i Malaysia, opererer i dag flere langruter til ulike steder i Asia og Australia.
Men nå har selskapets fargerike gründer, Tony Fernandes, gjort det klart at selskapet er klar til å gjøre et nytt forsøk på å operere langruter fra Asia mot Europa.
annonseDet blir i så fall i direkte konkurranse med Norwegian, forteller Aftenposten. Konsernsjef Bjørn Kjos har ved flere anledninger annonsert ambisjoner om å operere et mye større interkontinentalt rutenett enn i dag, med flere ruter fra Asia til ulike byer i Europa.

Måtte gi opp etter store tap
Air Asia har tidligere forsøkt seg med lavprisruter fra Asia til Europa, fra Kuala Lumpur til Paris Orly og London Gatwick, men måtte legge ned igjen i 2012 etter å ha lidd store økonomiske tap.

Nå har nye og mindre drivstoffkrevende fly gjort at Air Asia-gründeren har fått lyst til større markeder igjen,

Til avisen Dagens Næringsliv sa Fernandes i juli at han har ambisjoner om å gjenoppta Europa-ruter, og utfordre Bjørn Kjos til kamp både til Skandinavia og til England:

– Vi vil definitivt fly mellom Bangkok og Skandinavia, uten tvil. Markedet er stort nok for både oss og Norwegian. Jeg har et eget selskap som heter Thai Air Asia X, og det vil definitivt fly til både Sverige og Norge.

Kjos vil vokse i Asia
I motsetning til Norwegian så har Air Asia et enormt rutenett til ulike reisemål ut fra lufthavnen i Bangkok. Det gjør at selskapet kan tilby europeere enklere reise til steder i Asia enn det Norwegian er i stand til.

Bjørn Kjos har presentert sine planer for økt Asiasatsing i Aftenposten og gjort det klart at han vil starte flere direkteruter fra Asia til store byer i Europa, der Bangkok-London kan bli den første siden selskapet allerede bygger opp en base på Gatwick-flyplassen. Forøvrig ser han på ruter til Berlin, Amsterdam og Paris.

Kjos har trukket frem flere raskt voksende lavprisselskaper som sine nye konkuerrenter. I tillegg til flyselskaper som JetStar (Australia), Scoot (Singapore) og Cebu Pacific (Filippinene), er det nettopp Air Asia X som Kjos betrakter som sine nye tøffe utfordrere.

- Den globale liberaliseringen av luftfarten gir oss store muligheter, men også beintøff konkurranse med utenlandske selskaper. Mange av disse er selskaper nordmenn ikke har hørt om engang. De har også splitter nye fly, er effektive og kan drive med lave kostnader, sa Kjos til Aftenposten.

FÅ MED DEG AKTUELLE LUFTFARTSNYHETER.
HOLD DEG OPPDATERT
VIA E-POST HVER MORGEN.
HELT GRATIS OGSÅ I 2015 :-)


Din epostaddresse:

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av en KI-tjeneste fra OpenAi,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart