-->

23. desember 2014

Norwegian: Forbrukerrådet opptrer ikke i tråd med forbrukernes interesser


Norwegian svarer Forbrukerrådet (Norwegian)
Norwegian svarer Forbrukerrådet.

Forbrukerrådet uttalte mandag at flyselskap som ikke følger Transport-klagenemndas vedtak skal svartelistes, det vil si en offentlig oppfordring til boikott. Norwegian er ett av de flyselskapene som skal «velges bort» - fordi selskapet er prinsipielt uenig i at Norwegian skal behandles annerledes og langt strengere enn andre flyselskap som får tekniske problemer med flyene.
Flybytte skjer hos flyselskap over hele verden hver eneste dag, og det er heller ikke uvanlig at flyselskap setter inn buss på kortere strekninger for å få passasjerene fram.
annonseDen norske Transportklagenemnda har likevel ment at å reise med en annen flytype enn en Boeing 787 Dreamliner automatisk skal utløse en rabatt. Dette til tross for at erstatningsflyet har vært samme type Airbus som en rekke selskap normalt benytter. Rabatt-kravet i Norge er helt unikt i internasjonal flybransje og kun rettet mot Norwegian. Ingen andre flyselskap som har blitt rammet av forsinket levering eller tekniske problemer har fått et tilsvarende krav fra sitt hjemlands forbrukermyndigheter.

Forbrukerrådet: ulydige flyselskap

I praksis innebærer oppfordringen at kundene i mange tilfeller har svært få valgmuligheter når de skal velge flyselskap. Det er bemerkelsesverdig krav fra et statlig organ som nettopp skal ivareta hensynet til alle forbrukere – ikke bare de som dessverre måtte reise med en annen flytype enn Dreamlineren.

Medhold i Sverige
Norwegian følger normalt alltid Transportklagenemndas vedtak, men er uenig i denne ene konkrete saken. I Sverige får Norwegian medhold av den svenske klagenemnda.

Norwegians følger et internasjonalt regelverk hvor kundene får den kompensasjonen de har krav på ved forsinkelser. Mange har også fått en såkalt goodwillkompensasjon som plaster på såret ved kraftige forsinkelser.

IKKE GÅ GLIPP AV DET SOM SKJER.
FÅ NYHETENE PÅ E-POST
HVER MORGEN KL. 07:00 - HELT GRATIS OGSÅ I 2015


Din epostaddresse:
www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av en KI-tjeneste fra OpenAi,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart