-->

22. desember 2014

Ulydige flyselskap


Er flyselskapene som små ulydige barn? (Forbrukerrådet)
Forbrukerrådets gjennomgang viser at en rekke flyselskap ikke følger vedtak fra Transportklagenemnda. Verst ut kommer Norwegian.

- De fleste passasjerene får det de har krav på, men det er ikke bra at enkelte flyselskap ikke følger vedtakene fra Transportklagenemnda, sier direktør for forbrukerservice Ingeborg Flønes i Forbrukerrådet.Svarteliste
Vi har sett på statistikken fra Transportklagenemnda fra 2013, og av den ser vi at flypassasjeren fikk helt, eller delvis medhold i 131 saker.
annonse- Vi fant at flyselskapene lot være å følge 33 av disse vedtakene. Det er hele 25 prosent av medhold-sakene, og et svært skuffende resultat, sier Flønes. Som føyer til at ett selskap utmerket seg negativt

- Omtrent halvparten av sakene gjelder Norwegian. Alle vedtakene er knyttet til Dreamlinertrøbbel. Selskapet er uenig i jussen, og vil derfor ikke betale det de skylder.

WizzAir kom som nummer to ved ikke å følge fem vedtak, mens Vueling og Ryanair kom på delt tredjeplass med to vedtak.

- Det er lov å være uenig i et vedtak, men nemnda følger gjeldende rett, og da bør man gjøre opp for seg, legger direktøren til.

Bruk forbrukermakt
- Skal man trekke en konklusjon, ser det ut som at det er selskap som markedsfører seg som lavprisselskap, som ikke følger vedtakene. Kjente merkenavn som SAS, Lufthansa, British Airways og KLM glimrer fra listene over de som ikke følger vedtakene, påpeker Ingeborg Flønes.

Hun oppfordrer flypassasjerene til å bruke forbrukermakten sin til å velge et selskap som følger Transportklagenemndas avgjørelser. Det må ikke lønne seg å være ulydig, avslutter direktør for forbrukeservice Ingeborg Flønes i Forbrukerrådet.

IKKE GÅ GLIPP AV DET SOM SKJER.
FÅ NYHETENE PÅ E-POST
HVER MORGEN KL. 07:00 - HELT GRATIS OGSÅ I 2015


Din epostaddresse:
www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene
No instrument approach procedure established for this webpage
om oss   nettsidekart