-->

24. januar 2015

Derfor blir 2015 et tøft flyår


Venting på flyplassen (Illustrasjonsfoto)
Den sterke veksten i verdens flytrafikk er ikke bare godt nytt for de reisende.

Reisenettsiden travelnews.no har satt opp en åtte punkts liste over de utfordringene vi vil møte i det nye året.
Mye mennesker, køer, trengsel og generell mindre komfort er noen av stikkordene.
Flere familier vil reise sammen
Lavere oljepris er blant faktorene som vil bidra til enda lavere flypriser. Det kan bety at flere familier vil reise sammen, som igjen innebærer flere skrikende barn, barnetriller gjennom sikkerhetskontrollen, og syvåringer i setet bak som bruker setet ditt som fotballvegg.
annonse


Alt vil koste
Det er slutt på den tiden da kaffe og kake var inkludert. For å holde grunnprisen nede vil alt som kommer i tillegg koste, om det er film, vann eller WiFi, i tillegg til bagasjen, selvsagt. Forbered deg også på andre tillegg som tidligere var gratis.

Lange sikkerhetskøer
Lavere priser og økt kapasitet vil føre til at langt flere vil ut på tur, også mange som tidligere ikke har hatt råd. Det kan føre til store kødannelser i sikkerhetskontrollen. Sikt deg derfor inn mot innsjekking på nett og Fast track. I USA regner man for øvrig med en syv prosents økning i passasjerantallet i 2015, mens kapasiteten på flyplassene neppe blir tilsvarende større.

Høyere hotellpriser
Hotellene har ikke klart å holde tritt med den voldsomme veksten i antallet flyavganger, noe som vil innebære høyere rompris ikke minst på de mest populære destinasjonene. Også for den lille, ”3-stjerners perlen bare et steinkast fra sentrum”.

Trangere flyseter
For folk flest er pris viktigere enn seteplassen, nesten uansett hvor de skal. Det gjør at de reisende kan forvente like lite plass til beina mellom Oslo og Fort Lauderdale som med en Lufthansa-flight til München. På business og første klasse blir det derimot mer rom. Det er nettopp her flyselskapene nå satser på å tjene penger, samtidig som man ønsker å beholde antallet seter på økonomi. Resultatet blir enda mindre beinplass.

Ingen oppgradering
…om du ikke er villig til å betale for det. Tidligere kunne man forhandle om en oppgradering til business, og kanskje bruke Eurobonus-poengene som forhandlingskort. Den tid er dessverre forbi. Flyselskapene kommer i større grad til å selge business-setene fremfor å belønne trofaste reisende. Trengsel ved gaten
På Gardermoen ligner gaten – særlig på internasjonal side – mer og mer en travel busstasjon i en storby, enn påstigningspunktet i en moderne lufthavn. Dette vil forsterkes i årene som kommer som følge av tettere flighter, og flere passasjerer per avgang.

Trangt om plassen
Når avgangene blir tettere, flere skal om bord og alt fra innsjekket bagasje til et glass har en prislapp, vil flere forsøke å få med seg så mye som mulig inn som håndbagasje. Forbered deg derfor på en kamp om bagasjehylle-plassen.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene
No instrument approach procedure established for this webpage
om oss   nettsidekart