-->

10. januar 2015

Vil spore flyene i sanntid


ICAO ønsker seg sporing av fly i sanntid (Illustrasjonsfoto)
FN-organisasjoner foreslå nye regler som krever at kommersielle flyselskaper rapporterer sin posisjon hvert kvarter. Forslaget kommer etter mysteriet med den forsvunne malaysiske passasjerfly MH370.
Forsvinningen i mars i fjor brakt krav om et system som gjør det lettere å spore passasjerfly i sanntid.
annonseEn talsmann for ICAO forteller Reuters at de nye reglene kan implementeres raskt, fordi de ikke krever ny teknologi om bord i flyet. Mange flyselskaper følger i dag sine fly med satellittsystemer. og ICAO sier at flyene ikke har nødvendig utstyr kan kommunisere sin posisjon med talekommunikasjon via radio.

Flyåret 2014: mange omkomne, få ulykker

ICAOs 191 medlemsland vil diskutere forslaget på en sikkerhetskonferanse i Montreal i februar. ICAO har riktignok makter å tvinge flyselskapene til å overholde de nye reglene, men FN-byrået som regel foretrekker å medlemslandene er enige om endringer.

Luftfartens internasjonalt organ IATA har også undersøkt saken, i påvente av nye direktiver fra ICAO. En gruppe eksperter foreslått i desember at flyselskaper innen et år vil begynne å spore plan minst hvert 15. minutt. IATA ledelse anser ikke det var praktisk mulig med en så kort frist.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart