-->

22. mars 2015

Ingen USA-ruter med Ryanair


Ingen USA-tur for Ryanairsjef Michael O'Leary
Mandag denne uken ble det kjent at det irske lavprisselskapet Ryanair går med planer om å lansere ruter fra Europa til USA, med billettpriser så lave som 120 kroner én vei.

Nå har styret i selskapet gått ut med en børsmelding der de avviser disse planene.


I meldingen skriver Ryanair at på grunn av de siste dagers oppslag i pressen, ønsker å klargjøre at styret i selskapet hverken har vurdert, eller godkjent, transatlantiske prosjekter, og ikke har tenkt å gjøre det heller.
annonse


Børsmeldingen står i kontrast til beskjeden som kom tidligere denne uken. Da sa ledere i selskapet at de skulle fly over Atlanteren - og lokket med billettpriser til USA fra kun kroner 120 én vei.

Med Ryanair "over dammen" hadde irene gått i direkte konkurranse med Norwegian og deres USA-satsing, nå er dette altså skrinlagt og Kjos & Co kan senke skuldrene et lite hakk.

Det var markedssjef Kenny Jacobs i Ryanair som gikk ut og sa at de skulle satse på USA, og at man skulle gjøre det annerledes enn Norwegian.

– Vi driver en større forretning – en sterkere merkevare, med en langt mer effektiv kostnadsmodell, sa han om sin norske konkurrent.

Riper i den nye lakken
Nå er det langt i fra første gangen ledere i Ryanair snakker i svært store bokstaver, spesielt er sjefen sjøl, Michael O'Leary kjent for å kjefte, provosere og latterliggjøre alt og alle. Men etter at selskapet i fjor bevisst la om hele profilen for å bli mer spiselige og trekke ny kundegrupper, har det vært få kontroversielle uttalelser fra selskapet.

Uttalelser som dette kan fort settes i samme bås som toalettavgifter, ståplasser på flyet og andre mindre heldige kommentarer, som ikke gjør annet enn å lage negative overskrifter og riper i den nye lakken.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart