-->

26. mars 2015

Trolig ny rute til Karibien


San Juan, Puerto Rico kan være neste langrute for Norwegian
Det er trolig San Juan, hovedstaden på den karibiske øya Puerto Rico, som er Norwegians neste langdistansedestinasjon fra Oslo.

Tirsdag skrev flyselskapet på sine Facebooksider at de ville lansere en ny langdistanserute denne uka. Lanseringen er utsatt til over påske grunnet flyulykken i Alpene.
Etter at Norwegian tirsdag la ut meldingen om lanseringen av en ny langrute på Facebook, har det vært gjettet og spekulert i kommentarfeltet. Nord, Mellom- og Søramerika har vært hete kandidater, sammen med Thailand. Nå ser det ut til at Karibien er rett svar.

annonse


Onsdag formiddag la Norwegian ut denne meldingen i det sosiale mediet: "I respekt for våre kolleger i Germanwings og de som er rammet av den tragiske flyulykken, har vi bestemt oss for å utsette vår planlagte rutelansering til etter påske."

Onsdag kveld var det allikevel mulig å se TV-reklame som viser selskapet nye rute fra Oslo til Puerto Rico, og byen San Juan, som er hovedstaden.


Fargerike fasader i San Juan (Illustrasjonsfoto)
Puerto Rico er en såkalt fristat underlagt USA, men med egen regjering med en guvernør i spissen. De puertoricanske innbyggerne har amerikansk statsborgerskap, men har ikke innflytelse på valget av USAs president eller på andre politiske beslutninger i USA.
Puerto Ricos nesten fire millioner innbyggere er av afrikansk, europeisk og indiansk avstamning. Disse forskjellige anene er likevel blandet så grundig sammen at man ikke kan snakke om forskjellige etniske befolkningsgrupper, men snarere om ett samlet puertoricansk folk. Puerto Ricos innfødte indianere, som hadde bodd på øya i århundrer, fikk for første gang selskap av europeere i 1493, da Columbus kom forbi på sin andre reise. Grunnsteinen til hovedstaden San Juan ble lagt i 1508, og byen kan derfor i dag kalle seg USAs eldste by.

De fleste reiser til Puerto Rico begynner i hovedstaden San Juan, og det er det god grunn til. Byen er spekket med kolonistilshus i klare farger, og balkongene ser alltid ut til å konkurrere om å ha flest blomster. Stemningen i den gamle bykjernen med de smale, brolagte gatene og spansk arkitektur er helt unik og svært spanskpreget. Samtidig er San Juan en moderne storby med masser av innkjøps- og underholdningsmuligheter. Blant byens spennende severdigheter er domkirken, Catedral de San Juan, med conquistadoren Juan Ponce de Leóns grav, huset hans, Casa Blanca, det store fortet, som ligger dramatisk på en odde, og Bacardi-destilleriet, der man kan følge produksjonen av den berømte Bacardi-rommen.

Osloairports.com vil komme tilbake med mer informasjon om oppstart, rutefrekvens m.m. når dette foreligger fra Norwegian.

Kilder: Norwegian-Facebook, Albatross-travel.no, Wikipedia.org


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart