-->

15. april 2015

Avvikler innenlandstrafikken på Torp


Norwegian kutter innenlandstrafikken på Torp (Norwegian)
Nedskjæringer gjør at Norwegian dropper innenlandssatsinger fra Torp Sandefjord Lufthavn. Ruta fra Torp til Trondheim forsvant rett før påske, snart er innenriksruta til Bergen også historie.

Widerøe står igjen som eneste aktør med ruter innen Norge, og nå justeres prisene opp.
Ifølge kommunikasjonsdirektør Anne-Sissel Skånvik i Norwegian har flyselskapet erkjent at de må snu hver eneste stein for å finne kostnadsbesparende tiltak,
annonse

det skriver sb.no i dag.

Ulønnsomme
Manglende lønnsomhet er hovedgrunnen til at rutene til Bergen og Trondheim nå droppes.

– Vi hadde ikke mulighet til å forlenge Trondheimruten og det ser dessverre ikke ut til at vi klarer å videreføre Bergen heller, sier Skånvik til Aftenposten.

Rutene til Bergen og Trondheim har vært gjenstand for sterk priskonkurranse med Widerøe. Dette har presset fortjenestemarginene til flyselskapene ned til et minimum.

Sjekk ut rutetilbudet fra Torp

Nå øker prisene
Igjen sitter Widerøe, som også har kjent på konkurransesituasjonen.

– Det har vært bra for Vestfold med konkurranse. Vi ser at totalmarkedet har økt, men den totale kapasiteten har vært altfor stor. Det har ført til en knivskarp konkurranse der prisene har vært så lave at ingen av selskapene har tjent penger, sier informasjonssjef Silje Brandvoll i Widerøe til Sandefjords Blad.

Informasjonssjefen varsler at selskapet nå kommer til å sette inn en ekstra helgeavgang til Bergen for å møte etterspørselen i markedet.

– Hva med prisene?

– Prisene i konkurransen med Norwegian hadde ikke vært bærekraftig i lengden. Nå vil det bli en normalsituasjon med priser likt det vi har fra andre Widerøedestinasjoner.

Store tap
For fem dager siden offentliggjorde Norwegian at de pådro seg tap og ekstrakostnader i størrelsesorden 350 millioner kroner i forbindelse med pilotstreiken i februar og mars.

Tapene er en del av forklaringen på hvorfor selskapet nå kutter de to rutene fra Sandefjord.

Ruten til Trondheim er allerede stanset, mens Bergenruten ligger ute for salg til og med mai.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart