-->

29. april 2015

God passasjervekst og høy fyllingsgrad i første kvartal


Passasjerveksten ved London Gatwick er solid (Norwegian)
Norwegian legger i dag frem et kvartalsresultat etter skatt på -538 millioner kroner, 57 millioner kroner bedre enn fjoråret. Resultatet for første kvartal ble påvirket av pilotstreiken i Skandinavia og en svak norsk krone.Samtidig var passasjerveksten i Europa god og fyllingsgraden hele seks prosentpoeng høyere enn samme periode i fjor. Bookingtallene fremover er også positive,
annonseikke minst på langdistanserutene.

I første kvartal omsatte Norwegian for 4,034 milliarder kroner, en økning på 14 prosent fra tilsvarende kvartal året før. Nærmere fem millioner passasjerer fløy med selskapet,  noe som utgjorde en vekst på to prosent. Trafikkveksten (RPK) var på 15 prosent, noe som også henger sammen med at hver Norwegianpassasjer nå flyr adskillig lengre enn de gjorde for ett år siden. Fyllingsgraden i første kvartal var 83 prosent, opp hele seks prosentpoeng sammenlignet med samme kvartal året før.

I første kvartal har Norwegian faset inn to nye Boeing 737-800. Videre fikk Norwegian levert en Boeing 787-8 Dreamliner i månedsskiftet mars/april og selskapet har nylig åpnet flere nye langdistanseruter. Mens Norwegian hadde 320 000 flere passasjerer i England og Spania i første kvartal sammenlignet med i fjor, gikk antallet ned med 190 000 passasjerer i Norge og Sverige, mye forklart med pilotstreiken i Skandinavia. Dette ble motvirket av påskeutfarten som i år kom i første kvartal, mot andre kvartal i fjor.

- Første kvartal er normalt sesongmessig svakt og denne gangen er tallene også påvirket av den svake norske kronen mot dollar og euro. Samtidig førte pilotstreiken i Skandinavia til at vi mistet mange kunder til konkurrentene. På den positive siden er passasjerveksten utenfor Skandinavia god, ikke minst på langdistanserutene. Passasjerveksten spesielt på London-Gatwick er meget solid, og vi ser også generelt positive bookingtall fremover, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av en KI-tjeneste fra OpenAi,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart