-->

19. mai 2015

Vil ha flyfrakt fra Rygge


Vil ha flyfrakt fra Rygge (Illustrasjonsfoto)
Om et par år kan det bli etablert en godsterminal for flyfrakt på Moss lufthavn Rygge. Målet på sikt er at fraktfly skal benytte østfoldflyplassen.

Bak initiativet står Mosseregionens Næringsutvikling og prosjektleder Hans Bjørn Paulsrud. Han sier flere interessenter er klare for å satse på Rygge dersom en fraktterminal blir etablert.– I dag har Gardermoen monopol på å håndtere flyfrakt, og det meste av godset kommer faktisk på lastebil inn i landet fra lufthavner i Europa. Det godset skal vi konkurrere om.
annonseEn godsterminal på Rygge vil sørge for at godset kontrolleres og «sjekkes inn», før det fraktes videre på lastebil til en lufthavn i Europa.

– De får faktisk et flightnummer, selv om det går på trailer, sier Paulsrud til nrk.no.

Fraktfly fra Rygge
Hensikten med å legge en fraktterminal innenfor gjerdene i den nordvestre enden av Moss lufthavn Rygge er også at godset skal kunne flys direkte fra Rygge. Det forutsetter at området omreguleres til næring.

Det kan tidligst skje etter at Forsvaret til høsten bestemmer seg for bruken av arealene på Rygge, og at kommunen sier ja til en slik etablering.

Ordfører Inger-Lise Skartlien er ikke fremmed for tanken om en godsterminal på flyplassen.

– Dette er i første omgang snakk om å betjene lastebiler, som allerede går på E6 forbi her. Så får vi se på hva det vil innebære av økt flytrafikk senere. Jeg er positiv til at flyplassen får flere ben og stå på, sier Skartlien.

I dag har Ryanair sin norske base på Rygge med rundt 30 ruter, mens Norwegian opererer enkelte ruter til Sør-Europa. Innenriksrutene som flyselskapet DAT drev fra Rygge ble lagt ned i 2013.

facebook


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart