-->

3. juni 2015

Norwegian dropper langrute


Norwegian trekker seg fra Dubairute (David Peacock/ Norwegian)
Etter 7 års drift gir Norwegian Air Shuttle opp direkteruten mellom Oslo og Dubai. Ruten flyttes til Sverige. Lavere etterspørsel er en av årsakene, opplyser selskapet.
Emirates blirt enerådende på ruta.
Ruten ble startet i 2008 og var en av de første langrutene Norwegian opprettet. Ruten gikk bra, men var i lengste laget for flytypen selskapet benytter på strekningen, en Boeing 737-800.
annonseDubai som reisemål har hatt en klart økende popularitet også blant nordmenn, med lange strender, flotte hoteller og et enormt shoppingtilbud blant de fremste trekkplastrene.

I mange år var Norwegian alene om å fly denne strekningen fra Norge. I fjor kastet imidlertid Midtøsten-selskapet Emirates seg inn på ruten med daglige avganger med en langdistansemaskin.

For tøff konkurranse
Konkurransen ble for tøff for Norwegian.

Informasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen bekrefter overfor Aftenposten at selskapet ikke kommer til å fortsette ruten når vinterprogrammet starter i høst:

- Årsaken til dette er kombinasjonen økende antall drivstoffstopp på returen og lavere etterspørsel. Fra Stockholm øker vi antall flygninger til Dubai fra tre til seks ukentlige, slik at norske reisende også fortsatt kan komme seg enkelt og rimelig til Dubai med et kort stopp i Stockholm, sier han.

For Norwegians fly var strekningen helt på grensen av hva selskapets flytype kan greie, og ofte måtte Norwegian lande i Stockholm for å etterfylle drivstoff når den fløy returen fra Dubai.

Ruten gikk i utgangspunktet to ganger i uken. Siden har man økt til tre ukentlige, i tillegg til avganger både fra Stockholm og København.

Emirates alene tilbake med direkterute
Tilbake i markedet for direkterute er Dubais eget flyselskap, Emirates, som har opplevd en formidabel vekst på kort tid.
Den daglige ruten, som flys med en stor Boeing 777, har nå rundt 80 prosent belegg på maskinen som tar 360 passasjerer.

Terje Grue, som er Norgessjef for selskapet, vil ikke si om Norwegians stans får følger for hva Emirates gjør i det norske markedet:

- På et generelt grunnlag vurderer Emirates fortløpende alle destinasjoners potensial når det kommer til økning eller utvidelse av produksjonen, enten det er gjennom større materiell eller flere sekvenser. Av konkurransehensyn er dette ikke noe vi ønsker ikke å gå i detaljer på i dag, sier Grue til Aftenposten.

Setter inn verdens største
I Danmark øker selskapet sin daglige satsing med å sette inn verdens største passasjerfly, en Airbus A380, inn på ruten til Dubai.

- Norden sett under ett er et svært attraktivt markedet for Emirates og den første destinasjonen vi begynte å betjene, København, økes nå til en A380 med to klasser og totalt 615 seter fra 1. desember. Selv om dette ikke er optimalt for de i Oslo, vet vi at det er svært populært for de i distriktene Stavanger, Trondheim, Bergen og Kristiansand å fly via København, sier Grue.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart