-->

20. juni 2015

Vil ha slutt på tyverier


Pass deg for tyver når du reiser (OSL AS)
I sommer vil Oslo Lufthavn, i samarbeid med politiet, ha fokus på å gjøre flyplassen til et trygt sted for alle reisende.

- Sommeren er dessverre ikke bare høysesong for ferierende, men også for kriminelle, og som overalt ellers i samfunnet opplever både politiet og Oslo Lufthavn en økning i antall tyverier, forteller medieansvarlig Joachim Westher Andersen ved Oslo Lufthavn.Trafikknutepunkter som Oslo Lufthavn er spesielt utsatt på sommeren fordi passasjerer ofte reiser med mange verdisaker og mye bagasje.
annonseHold øye med all bagasje
Det viktigste man kan gjøre for å forhindre at man blir frastjålet verdisaker er alltid å ha øynene på bagasjen. Det er spesielt i avgangshallen at folk oppfordres til å følge ekstra godt med. Her er ofte stressnivået høyere og fokuset er ofte mer på å orientere seg eller å sjekke inn.

- Det krever ikke mange sekunders uoppmerksomhet før ferien kan få en dårlig start. En åpen veske eller en jakke som henger over bagasjetrallen er enkle mål for tyvene, forteller politioverbetjent Kristian Krohn ved Romerike politidistrikt og fortsetter:

- Tyvene er profesjonelle i det de driver med. De jobber ofte flere sammen og bruker forskjellige metoder for å dekke over hverandre og distrahere folk som kan avsløre dem. Politiet er avhengige av å bli varslet umiddelbart dersom noen skulle oppdage tyverier. På den måten vil politiet ha et bedre utgangspunkt til å kunne få tak i tyvene, sier han.

Redusert kapasitet for nødpass på Gardermoen

Pass på verdisakene
For å bidra til å redusere problemet vil Oslo Lufthavn i sommer minne reisene på å være ekstra oppmerksomme på å passe på verdisaker gjennom informasjon på skjermer i avgangshallen og i sosiale medier.

I tillegg har de ansatte, spesielt de som daglig arbeider ute i avgangshallen, fått informasjon om hva de skal se etter og gjøre. Politiet vil som vanlig være synlig i terminalen.

- Vi vet hvor utrolig kjedelig det er å få frastjålet verdisaker allerede før ferieturen har startet. Derfor ber vi alle innstendig om å tenke over dette og være på vakt mot tyver, sier Westher Andersen.

Gjem unna verdisaker
De fleste tyverier skjer når folk forlater bagasjen for å sjekke inn, finne ruteinformasjon eller handle. Folk forlater bagasjetrallene som ofte blir stående ubevoktet, med lommebok, kamera og PC lett tilgjengelig. Lett tilgjengelig for eier, men også for tyver, da alt er oppbevart på samme sted.

- Ta med deg trallen frem til automatene, eller skranken, og la ikke verdigjenstander ligge lett tilgjengelig. Ha også verdisakene i synsfeltet ditt til enhver tid. Hvis alle gjør det, vil vi sammen gjøre det vanskelig og mindre attraktivt for de kriminelle å ferdes på flyplassen, avslutter Krohn.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart