-->

19. juni 2015

Widerøe overtar deler av SAS' bakketjenester i Norge


Widerøe Ground Handling blir størst i Norge (Wikipedia)
Widerøe Ground Handling AS (WGH) har inngått en intensjonsavtale med SAS om å overta bakke-virksomheten til SAS i Norge på alle stasjoner bortsett fra Gardermoen. Med dette blir Widerøes datterselskap WGH Norges desidert største operatør på bakketjenester.
SAS og Widerøe inngikk 18. juni en intensjonsavtale som betyr at Widerøe Ground Handling (WGH) overtar virksomheten til SAS Ground Handling (SGH) i hele Norge, bortsett fra OSL. Det medfører at WGH vil overta medarbeidere, utstyr og kontrakter på 14 flyplasser i Norge.
annonse– Denne avtalen gjør Widerøe Ground Handling til Norges største aktør innenfor bakketjenester på norske flyplasser, konstaterer administrerende direktør i Widerøe, Stein Nilsen.

– WGH har en enestående kompetanse i å drifte lokale og regionale flyplasser, og når vi nå slår disse kreftene sammen med alle de dyktige folkene i SGH er jeg sikker på at vi sitter med en solid vinnerformel, sier Nilsen. Intensjonsavtalen har som forutsetning at alle medarbeidere overføres fra SGH til WGH, og prosesser med tillitsvalgte i de to selskapene vil starte umiddelbart for å finne gode løsninger for alle berørte medarbeidere.

Det nye selskapet skal betjene både SAS, Widerøe og eksisterende kunder, men har også ambisjoner om å vokse på flyplassene de er etablert på. WGH har nylig inngått en avtale med Wizzair på Torp som en del av den strategiske satsingen på bakketjenester i Norge.

– WGH kan oppfattes som en mer nøytral aktør for de europeiske flyselskapene, og slik sett kan det være lettere for oss å få handlingavtaler med disse, enn det har vært for SAS, sier Nilsen.

– Med denne overtagelsen skal vi sikre en god drift for alle våre kunder, og et godt produkt ut til passasjerene på vegne av flyselskapene vi jobber for, sier Stein Nilsen, som ikke tror det blir noen kulturkrasj når mange ansatte skal tas inn i Widerøe Ground Handling.

–Begge virksomhetene har stort kundefokus og mange av de samme verdiene allerede. Det handler om å vise omtanke, stå på, være profesjonell, pålitelig og folkelig. Dette ser jeg i begge selskapene hver dag, konstaterer Stein Nilsen.

Før en endelig transaksjonsavtale skal signeres skal en del spørsmål avklares og drøftelser med de involverte fagforeningene gjennomføres.

- Det er en stor virksomhet, og både SAS og WGH ønsker å få gjennomført overdragelsen så fort som mulig, men det må skje uten at det går ut over det produktet l vi leverer hver dag, sier påtroppende styreleder i WGH, Stein Nilsen.

Fakta om WGH
Widerøe Ground Handling er et heleid datterselskap i Widerøe. Selskapet har 220 medarbeidere og betjener i dag 29 flyplasser i Norge. Widerøe er Nordens største regionale flyselskap, har daglig mer enn 450 avganger og flyr årlig nær 3 millioner passasjerer. Widerøe opererer 41 fly av typen Dash 8 som trafikkerer 48 flyplasser i inn- og utland. Widerøe trafikkerer mer enn dobbelt så mange flyplasser i Norge som noe annet flyselskap.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart