-->

14. juli 2015

Nær 20 prosent nedgang for Rygge i juni


Nær 20 prosent nedgang for Rygge i juni (Wikimedia)
I juni reiste 153.000 mennesker til eller fra Moss lufthavn Rygge. Det er nær 20 prosent færre enn i juni i fjor.
Trafikkstatistikken fra Avinor er ikke verre enn det markedssjef Silje Thoresen har forventet. Hun sier tallene ligger på det nivået de forutsatte ved årsskiftet.
– Vi har visst at 2015 vil bli et år med nedgang i trafikken hos oss, året under ett, sier Thoresen.
annonse– Junitallene viser at vi ligger under det vi gjorde i fjor. Men det som er lyspunktet er at vi samtidig ser at de flyene vi har og de rutene vi har, de er det veldig godt belegg på, sier hun til NRK Østfold.

Attraktive ruter
Det er ikke mange tomme seter i flyene som tar av fra Rygge.

– Det i seg selv er et meget positivt tegn. Det er et grunnlag å bygge videre på når det gjelder ruteutviklingen fra Moss lufthavn Rygge. Det betyr at vi har attraktive destinasjoner, sier Thoresen.

– Hvordan påvirker et lavere passasjertall økonomien til lufthavnen?

– Vi har vært innstilt på at 2015 blir et år vi har færre passasjerer enn vi hadde i 2014. Hele driften er tilpasset det aktivitetsnivået vi har forventet. Vi har forberedt oss på at 2015 blir et år med litt mindre aktivitet, sier Thoresen.

Vet lite om neste år ennå
Hva det neste året vil bringe er foreløpig ikke klart. Det som er klart er at vinterprogrammet er redusert med en rute i forhold til sist vinter: Det blir ikke flyvning til Berlin kommende vinter.

– Sommerprogrammet til Ryanair neste år er ikke klart ennå. Lufthavnen har lite informasjon om hvordan det programmet vil bli ennå, sier Thoresen.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart