-->

14. juli 2015

Disse nye flysetene vil gjøre mange forbannet


Flying face to face....  (Zodiak Aerospace)
Det franske selskapet Zodiac Aerospace er en av verdens største utstyrsleverandører til flybransjen. Nå har de designet noen nye flyseter som skal være plassbesparende for flyselskapene, og samtidig gi passasjerene mer albuerom, skriver teknofil.no, som siterer Mashable. Det spørs likevel om ikke ulempene ved designet langt overgår fordelene.

Det nye treseterdesignet går nemlig ut på å snu setet til passasjeren i midten, slik at vedkommende sitter ansikt til ansikt med de som sitter ved midtgangen og ved vinduet.
annonsePassasjeren må dermed plassere føttene sine mellom setene til de to andre, noe som ikke nødvendigvis er så hyggelig for noen av de involverte.

Ikke minst ville øyekontakt med fremmede på flyet vært uunngåelig, noe som fort kan bli ukomfortabelt. Den som ender opp i midtsetet vil dessuten måtte sitte «feil vei» hele reisen, og det er det nok flere som vil synes er ubehagelig.

Disse sykkelsete lignende flystolene tok Airbus patent på i fjor

Foreløpig bare et konsept
Heldigvis er dette foreløpig bare et konsept som Zodiac Aerospace har tatt patent på. Mashable minner om at det fortsatt er opp til flyselskapene om de ønsker å prøve ut de nye setene i sine fly.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart