-->

3. september 2015

Enklere mellomlanding på Oslo lufthavn


En fornøyd gjeng kan konstatere at Connceting Norway har åpnet
Fra venstre: Øyvind Hasaas (OSL), Ketil Solvik-Olsen,  Dag Falk-Petersen,
Christina Louise Holtoug (Toll) og Ove Myrold (SAS). (OSL AS)
I går gikk startskuddet for prøveordningen «Connecting Norway» på Oslo Lufthavn. Passasjerer som kommer fra utlandet og skal videre i Norge, slipper nå å hente bagasjen i bagasjehallen og levere bagasjen på nytt. I dag var Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen på besøk for å bivåne den nye ordningen.

Passasjerer som er omfattet av ordningen kan nå gå direkte fra flyet til nytt tollområde i nærheten av dagens Duty Free-butikk i avgangshallen på utland.
annonseEtter tollklarering ledes passasjerene rett inn i avgangshall innland og flyr videre til endedestinasjonen i Norge hvor bagasjen hentes ut ved ankomst.

- Dette er en prøveordning som i første omgang gjelder for de som reiser via Oslo Lufthavn med SAS, Norwegian eller Widerøe. I starten vil ordningen gjelde for alle ankomster fra Milano. Deretter vil vi gradvis inkludere flere flyvninger og flyselskaper, uttaler administrerende direktør Øyvind Hasaas torsdag kveld, og legger til:

- Vi er selvfølgelig glade for at vi er i gang med Connecting Norway. Vi tror dette blir tatt godt imot hos passasjerene og har stor tro på at ordningen vil gjøre reisen over Oslo Lufthavn enklere.

Besøk fra Samferdselsdepartementet
Det var regjeringen som i juni 2014 besluttet å innføre «Connecting Norway» på Oslo Lufthavn. I dag var Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen på plass for å se hvordan ordningen fungerte da SK4718 med SAS ankom fra Milano.

Er ditt fly i rute i dag?

– Nå gjør vi det enklere for utenrikspassasjerer som mellomlander på Oslo Lufthavn på vei til andre destinasjoner i Norge. Med Connecting Norway får de reisende en enklere og raskere reise, og Oslo Lufthavn blir en mer attraktiv flyplass for flyselskapene. I fjor gjorde regjeringen nødvendig vedtak som gjorde ordningen mulig. Det er derfor flott å se at dette nå har kommet på plass og tas i bruk, sier Solvik-Olsen.

Hvem gjelder Connecting Norway for?
I første omgang gjelder ordningen for de som reiser via Oslo Lufthavn med SAS, Norwegian eller Widerøe og ankomster fra Milano. Deretter vil flere flyvninger og flyselskaper inkluderes gradvis.

Ordningen gjelder kun for passasjerer som reiser med gjennomgående billett. Det betyr at bagasjelappen er merket med sluttdestinasjonen og ikke med «OSL» når passasjeren sjekker inn i utlandet.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart