-->

22. september 2015

Kan sette passasjerrekord


Oslo lufthavn venter storinnrykk i høstferien (OSL AS)
Høstferien nærmer seg og Oslo Lufthavn forbereder seg på rekordtall.

Mot slutten av uken starter høstferietrafikken for fullt ved Oslo Lufthavn. Fredag 25. september kan flyplassen sette rekord i antall passasjerer som reiser til og fra OSL.

- Rekorden stammer fra 13. juni 2014, da 94 281 passasjerer reiste til og fra Oslo Lufthavn, sier medierådgiver Lasse A. Vangstein.
annonse


- Våre foreløpige beregninger tilsier at vi kan få nærmere 95 000 passasjerer førstkommende fredag. Vi er naturlig nok spente på å se hva tallet ender på til slutt.

I løpet av høstferieukene 40 og 41 vil opp mot 1,5 millioner mennesker, eller tilsvarende nesten en tredjedel av Norges befolkning, reise via Oslo Lufthavn

- Vi har finkornete trafikkprognoser for høstferien og er godt forberedt på alle poster deretter. Trafikktoppene vil alltid merkes, men vi har stor tro på at vi skal ta imot de store passasjermassene på en god måte, sier Vangstein.

Forbered deg til reisen
Noe kø og masse mennesker er nesten uunngåelig når det norske folk drar på høstferie. Med noen enkle grep kan reisende få en bedre start på ferien og unngå stress og angst for å miste flyet.

- Det handler om enkle ting som å ta høyde for nok tid fra man går ut døra hjemme til man sitter på flyet, at man påser at bagasjen er pakket riktig og at man har med seg alle reisedokumenter, forklarer Vangstein.

- Gjør også forberedelser før du skal igjennom sikkerhetskontrollen. Ta av belter, ta ut nettbrett og PCer fra reisevesken. Slikt kan bidra til at prosessen igjennom sikkerhetskontrollen går litt mer smidig, både for deg selv og de som venter i kø bak deg.

Utnytt lavtrafikkperiodene
Antall reisende som passerer gjennom flyplassen svinger med dager og klokkeslett. Oslo Lufthavn står tidlig opp, og fra klokken syv går reisetallene rett til værs. I ellevetiden og rundt klokken 16 inntreffer de definitive toppene.

- Mellom 12 og 14 ser vi en nedgang i trafikken. Kan du ankomme på den tiden, kan du spare deg for tid og stress. Etter klokken 22 og fram mot midnatt minsker trafikken også mye, sier Vangstein.

- Lørdag er lavtrafikkdagen og undervurdert som reisedag. Da faller trafikktallene i våre prognoser med en tredjedel, fra i snitt ca. 78000 til 53000 reisende per dag. Kan du planlegge ferieturen til lørdager, er det det godt råd.

Barn som reiser alene
I høstferien er det ogsåmange barn som reiser alene. Dette er en målgruppe Oslo Lufthavn og flyselskapene har et stort fokus på.

Alle de norske flyselskapene tilbyr assistansetjenester for barn som reiser alene, både innlands og utlands, men denne må bestilles på forhånd. Barn kan reise alene fra de er fem år gamle. Etter fylte 12 år har de ikke lenger krav på assistanse fra flyselskapet.

Når man følges av flyselskapet får barnet utdelt en informasjonsmappe som de må bære synlig under hele turen. Husk at du ved innsjekk må oppgi kontaktinformasjon til de som skal hente barnet. Vi anbefaler at dette fylles ut på forhånd for en raskere innsjekking. Skjemaene finnes på nettsidene til de norske flyselskapene. Det er viktig at den som henter tar med legitimasjon og er den samme som står oppført.

Følge barnet til flyet
Du kan følge barnet gjennom sikkerhetskontrollen og frem til flyet så lenge du har et ledsagerbevis. Dette beviset blir utstedt ved innsjekkingsskranken, så du må selv spørre etter dette når du sjekker inn barnet. Det kun er èn foresatt som kan følge barnet. Skal barnet reise ut av Schengen kan barnet kun følges frem til passkontrollen.


Passasjertall høstferien 2015
onsdag 23. september79.033
torsdag 24. september84.845
fredag 25. september94.691
lørdag 26. september53.375
søndag 27. september87.209
mandag 28. september78.010
tirsdag 29. september68.675
onsdag 30. september72.019
torsdag 1. oktober81.021
fredag 2. oktober89.644
lørdag 3. oktober54.090
søndag 4. oktober84.056
Kilde: Oslo lufthavn ASwww.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart