-->

23. september 2015

Lufthansa med bredbånd og sms ombord


Surf med bredbåndsfart hos Lufthansa fra neste år
Fra neste sommer vil Lufthansa tilby bredbånd og og muligheten til å sende og motta sms ombord i flyene.
Lufthansa blir det første nettverkselskapet i Europa som tilbyr denne tjenesten.

Lufthansa var for 12 år siden det første flyselskapet i verden som kunne tilby bredbånd om bord på flyene. Men allerede i 2006 måtte det tyske selskapet avvikle tjenesten,
annonse


da de nødvendige satelittene ikke lengre var tilgjengelige.

I dag har Lufthansa bredbånd internett på samtlige 106 langdistansefly formidlet via et trådløst nettverk, som en del av produktet FlyNet.

På vårparten 2016 blir en bredbåndløsning også rullet ut på kort- og mellomdistanseflyene, som gir de reisende mulighet til å logge seg på nettet på Lufthansas innenriksruter samt flyvninger innen Europa.

Dette skjer som en følge av et nytt sammarbeide mellom flyselskapet og teknologileverandøren Inmarsat, som skal installere sitt Global Xpress nettverk i samtlige kort- og mellomdistansefly, leser vi hos check-in.dk.

Bredbånd og SMS i samme løsning
For å kunne bruke den nye internettjenesten, kobler du deg bare opp på et trådløst nettverk ombord, og så kan du benytte smarttelefonen, nettbrettet eller laptoppen. Det blir ikke adgang til å sende og motta mailer, men selskapet lover nok båndbredde til å streaming av filmer.

I tillegg vil det være mulig å sende og motta smser, samt overføre data til og fra telefonen. Det åpnes ikke opp for at du kan ringe fra mobilen, da de fleste oppfatter telefonbruk ombord i fly som en uønsket støykilde. Lufthansa opplyser ikke noe om hvilke hastigheter de vil tilby i den nye tjenesten, ei heller hva den vil koste å bruke.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
uten kommersiell tilknytning til Oslos lufthavner
bruk av KI i redaksjonen
om oss   nettsidekart