-->

21. september 2015

Låsen på kofferten din er ikke lenger noe verdt


Masterøkler til TSA-låser er på avveie (Ill.foto) 
Er du en av dem som liker å låse kofferten din når du er ute og reiser? Har du TSA-lås på kofferten og tror du er ekstra trygg?

Sorry, da må du tro om igjen. Detaljert bilder av masternøklene til TSA-systemet ble ved en feil lagt ut på nettet i fjor. Disse bildene er av så høy kvalitet at nøkkeleksperter kan bruke dem til å lage egne kopier.


Nå viser det seg at et sett med TSA-masternøkler er printet ut i 3D, og de greier fint å åpne låsene.
annonse


Nesten alle kofferter selges med såkalte TSA-godkjente låser. TSA (Transportatin Security Administration) er den amerikanske myndighetsorganisasjonen som blant annet har ansvaret for sikkerheten på amerikanske flyplasser.

Godkjenning betyr at den ikke er sikker
At en lås er godkjent av TSA betyr ikke at den lever opp til et minimum av sikkerhetskrav. Derimot betyr det at låsen er laget slik at sikkerhetspersonell på flyplassene kan åpne kofferten din uten å ødelegge låsen, ved hjelp av en av sju TSA-universalnøkler.

Problemet med bakdører av denne typen, er at du er avhengig av at bare "de snille folkene" har tilgang til dem. Men i fjor la Washington Post ut usensurerte bilder av nøklene i forbindelse med en sak om TSA. Disse bildene var av så høy kvalitet at nøkkeleksperter kunne bruke dem til å lage egne kopier, skriver side3.no.

Alle kan skrive ut sine egne nøkler
Og nå melder Ars Technica at alle som har en 3D-printer nå kan printe ut sine egne kopier av nøklene, og på den måten ha tilgang til alle TSA-godkjente kofferter i verden. På nettstedet GitHub er det nemlig nå lagt ut 3D-modeller alle som vil kan laste ned.

Nettsiden har lagt ut en video som viser nettopp hvordan de har printet ut to modeller, og som bekrefter at kopiene fungerer.

Ars Technica-redaktør Lee Hutchinson mener dette bare bekrefter det de fleste burde ha visst i lang tid.

- Er dette bekymringsfulle nyheter? Ikke spesielt. Å låse bagasjen har aldri bydd på noen ekstra beskyttelse mot noe annet enn den mest tilfeldige form for tyveri. Spredningen av 3D-modeller av nøklene er mer en kritikk av de som tror det er en god idé å lage bakdører i sikkerhetsløsninger, skriver han.

Han viser til at det for lengst er vist hvordan for eksempel kofferter med glidelås kan åpnes ved hjelp av en kulepenn.

Hvordan kan du se i videoen under:


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart