-->

22. oktober 2015

Bestiller 19 nye Dreamlinere


Norwegian bestiller 19 nye Boeingmaskiner (Illustrasjon Norwegian)
Norwegian satser videre i det internasjonale markedet og utvider langdistanseflåten med 19 Boeing 787-9 Dreamliner. Dette er den største enkeltbestillingen av Boeing 787-9 Dreamliner i Europa.

For Norwegian innebærer det en mangedobling av dagens langdistanseflåte som i løpet av de neste fem årene vil bestå av 38 Dreamlinere. Med de nye flyene vil Norwegian lansere en rekke nye langruter de kommende årene.Norwegian har i dag åtte fly av typen 787-8 Dreamliner i drift, samt 11 av den noe større Boeing 787-9 i bestilling. Med dagens ordre vil Norwegian ha en langdistanseflåte bestående av 38 Dreamlinere innen 2020.
annonse


Avtalen inneholder også kjøpsopsjoner på ytterligere ti fly av samme type. De nye flyene har lengre rekkevidde, flykroppen er lenger og det er plass til 53 flere seter. Flyene i den nye bestillingen vil bli levert fra 2017. Det er Norwegians heleide datterselskap Arctic Aviation Assets Limited (AAA) som skal eie flyene.

- Denne bestillingen på 19 nye Dreamlinere er en stor milepæl for Norwegian. Med de nye flyene kan vi lansere en rekke nye ruter til reisende over hele verden. I løpet av to år med langdistanse har fyllingsgraden om bord i snitt ligget på over 90 prosent, noe som beviser at det har vært et stort behov for billige billetter mellom Europa og USA og Europa og Asia. Det behovet kommer definitivt til å bli enda større fremover. For å kunne vokse og dermed styrke vår konkurransekraft, er Dreamlineren helt avgjørende. Ikke bare har flyet lavt drivstofforbruk og lavere utslipp, men er i en særklasse når det gjelder passasjerkomfort, sier administrerende direktør Bjørn Kjos.

- Norwegian har vært i førersetet gjennom å bruke 787 i utviklingen av sin vellykkede lavprissatsing på langruter. Ved å utvide flåten med flere 787-9 kan Norwegian lansere nye ruter, tilby flere seter og fortsette å tilby utsøkt passasjerkomfort, sier Todd Nelp, Vice President of European Sales, Boeing Commercial Airplanes.

Norwegians versjon av 787-9 har 344 seter, hvorav 35 i premium og 309 i økonomi.Med dagens bestilling har Norwegian mer enn 150 fly i bestilling hos Boeing, inkludert 100 737 MAX. I tillegg har selskapet 100 Airbus A320neo i bestilling.


www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2023
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Vi bruker cookies fra Google Analytics til å måle trafikken på artiklene
No instrument approach procedure established for this webpage
om oss   nettsidekart