-->

13. oktober 2015

Kutter mer på Rygge


Fire nye ruter forsvinner fra Rygge når Ryanair fortsetter kuttene
Mulighetene til å reise på storbyferie fra Rygge blir stadig færre. Nå droppes rutene til Paris og Madrid.

Tidligere i denne uken lanserte Ryanair programmet fra Moss lufthavn Rygge sommeren 2016.Det består av 24 ruter – fire færre enn i inneværende sesong.
annonse


– Vi synes selvsagt det er synd at vi mister Paris og Madrid, men vi har respekt for det markedstilpassete programmet som Ryanair har lagt fram, understreker markedssjef Silje Thoresen overfor Sarpsborg Arbeiderblad.

Kjente byer forsvinner
Det manglet ikke på reaksjoner da det irske flyselskapet foran denne sommeren kuttet ut Barcelona, Berlin og Roma. Nå skjer det samme med rutene til Paris og Madrid, og man sitter igjen med dette tilbudet fra Østfold.

Ryanair seiler i medvind og har meget bra belegg på sine fly i hele Europa. 95 prosent av setene ble solgt i september.

– Vi opplever også stadig fullere fly. Faktisk høyere enn det vi har budsjettert med. Samtidig kan for lavt belegg være en av flere forklaringer på at Ryggeruter forsvinner.

Rygge snakker med flere flyselskap

I tillegg til storbyene Paris og Madrid forsvinner også Lodz og Kaunas. Ryanair velger å konsentrere seg om en by i Litauen. Antallet ukentlige avganger til hovedstaden Vilnius øker til seks.

Beziers hele sesongen
Det irske flyselskapet velger å beholde de samme destinasjonene rundt Middelhavet. I tillegg utvides reiseperioden for den franske byen Beziers.

Antall avganger på flere av reisemålene fra Rygge er justert ned. Blant annet blir det fem færre ukentlige rundturer til London.

Med mindre aktivitet reduserer flyselskapet antallet basefly fra fem til fire neste sommer.

Norwegian fortsetter med sine to ruter til Spania; Malaga og Alicante. Både i vinter og gjennom hele neste sommer.

Vinterprogrammet innledes i slutten av måneden. Da kan du reise med begge flyselskapene til Kanariøyene. Ryanair til Gran Canaria og Tenerife to ganger i uka, mens Norwegian har en ukentlig rute til Gran Canaria.

www.osloairports.com | luftfart- og reiselivsnyheter | 2007 - 2024
Uten kommersiell tilknytning til Oslo og Torp lufthavner
Enkelte artikler er laget med hjelp av KI,
og etterarbeidet av redaksjonen
om oss   nettsidekart